externe

Rusia: „Miscarea LGBT” a fost adaugata pe lista organizatiilor extremiste si teroriste

Rusia a adaugat ceea ce numeste „miscarea LGBT” pe o lista a organizatiilor extremiste si teroriste, a anuntat vineri presa de stat, potrivit Reuters.

Decizia a fost in conformitate cu hotararea Curtii Supreme a Rusiei din noiembrie anul trecut, conform careia activistii LGBT ar trebui sa fie desemnati extremisti, o miscare despre care reprezentantii homosexualilor si transsexualilor au spus ca se tem ca va duce la arestari si urmariri penale.

Lista este tinuta de o agentie numita Rosfinmonitoring, care are competenta de a ingheta conturile bancare ale celor peste 14.000 de persoane si entitati desemnate drept extremisti si teroristi. Ei variaza de la Al Qaeda la gigantul tehnologic american Meta si asociatii defunctului lider al opozitiei ruse, Alexei Navalnii.

Noua intrare se refera la „miscarea sociala internationala LGBT si unitatile sale structurale”, a spus agentia de presa de stat RIA.

Ca parte a unei schimbari sub presedintele Vladimir Putin catre ceea ce el descrie drept valori familiale care contrasteaza cu atitudinile occidentale decadente, in ultimul deceniu Rusia a inasprit restrictiile privind expresiile orientarii sexuale si identitatii de gen.

Printre alte masuri, a adoptat legi care interzic promovarea relatiilor sexuale „netraditionale” si a interzis schimbarile legale sau medicale de gen.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

O oră ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

3 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

5 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

4 ore ago