externe

Rusia: Prezentatoarea TV Ksenia Sobchak a publicat o fotografie care l-ar infatisa pe „Generalul Armaghedon”, disparut din iunie

O fotografie care pare sa-l infatiseze pe generalul rus Serghei Surovikin, care nu a mai fost vazut in public din iunie, de la revolta grupului de mercenari Wagner, a fost publicata luni pe retelele de socializare de jurnalista Ksenia Sobchak, fiica mentorului lui Vladimir Putin, potrivit Reuters.

„Generalul Serghei Surovikin a scapat. Viu, sanatos, acasa, cu familia, la Moscova. Fotografie facuta astazi”, a scris Ksenia Sobchak intr-o legenda a imaginii.

Reuters nu a putut verifica autenticitatea fotografiei, care arata un barbat cu ochelari de soare si o sapca mergand alaturi de o femeie care seamana cu Anna, sotia lui Surovikin.

Diverse institutii de presa au raportat ca Surovikin a cazut in dizgratia Kremlinului in urma revoltei Wagner din iunie si ca era investigat pentru posibila complicitate. Agentia de presa de stat RIA a declarat luna trecuta ca a fost revocat din functia de sef al fortelor aeriene, iar adjunctul sau Viktor Afzalov a fost numit temporar in locul lui.

Surovikin, care si-a castigat porecla de „Generalul Armaghedon” in timpul interventiei militare a Rusiei in razboiul civil din Siria, a fost responsabil pentru scurt timp de efortul de razboi al Moscovei in Ucraina, inainte ca acest rol sa ii revina in ianuarie generalului Valeri Gerasimov, seful Statului Major.

Surovikin a fost vazut de comentatorii de razboi rusi ca o figura puternica si capabila. Regretatul sef al lui Wagner, Evgheni Prigojin, care a murit intr-un accident de avion luna trecuta, a criticat cu inversunare sistemul de aparare al Rusiei, dar l-a laudat pe Surovikin, numindu-l „un om care nu se teme de responsabilitate”.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

38 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

O oră ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago