externe

Rusia se pregateste sa „niveleze” orasele ucrainene: a inceput productia in masa a temutei bombe FAB-1500-M54, care contine aproape o tona de explozibil puternic

Rusia a inceput productia in masa a bombei FAB-1500-M54. Aceste bombe, care cantaresc tona si jumatate (din care aproape o tona il reprezinta miezul explozibil) sunt folosite din ce in ce mai des in Ucraina, in special asupra tintelor civile. Recent, o FAB-1500-M54 a fost lansata asupra unei cladiri cu mai multe etaje din orasul Krasnogorovka, in apropiere de Donetk.

Propagandistii rusi au filmat explozia FAB-1500 din doua unghiuri diferite. Una dintre inregistrari arata cum bomba este lansata asupra unui cartier rezidential, cade si explodeaza, declansand o minge de foc inalta de 20 de etaje.

Seful Fortelor Aeriene ucrainene, Mikola Olesciuk, a avertizat inca din noiembrie 2023 ca Rusia dadea semne de „pregatiri pentru desfasurarea in masa a FAB-1500”.

In luna februarie a aceluiasi an, ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a vizitat fabrica unde sunt produse aceste bombe. Propaganda rusa de la acea vreme spunea ca acestea erau in productie inca de la inceputul razboiului.

FAB-1500-M54 este o dezvoltare ulterioara a bombei KAB-1500, care a fost dezvoltata in Uniunea Sovietica in anii 1970 si utilizata incepand cu anii 1980, in Afganistan si ulterior Siria.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

4 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

10 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

9 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

9 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

9 ore ago