externe

Rusia si-a bombardat din nou propriul teritoriu: 30 de case si 10 masini au fost avariate

Rusia si-a bombardat din greseala propriul teritoriu, in apropierea granitei ucrainene, in timp ce efectua lovituri asupra orasului Harkov, potrivit unor rapoarte, relateaza Newsweek.

Publicatii din Ucraina au relatat sambata ca un avion rusesc care efectua lovituri cu bombe plane ghidate asupra orasului Harkov, situat in nord-estul Ucrainei, a bombardat din greseala si Belgorod.

Regiunea, care se afla la granita cu nord-estul Ucrainei, a fost cea mai afectata de propagarea razboiului pe teritoriul rusesc recunoscut la nivel international.

Rusia a recunoscut anterior ca si-a bombardat propriul teritoriu si parti din estul Ucrainei aflate sub controlul sau.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a declarat sambata ca o explozie in orasul Belgorod a provocat ranirea a cinci persoane. Nu au existat victime, a spus el, adaugand ca 30 de case si 10 masini au fost avariate, fara a oferi alte informatii despre sursa exploziei.

In ultimele luni, bombele rusesti au cazut des asupra Harkovului, al doilea oras ca marime din Ucraina. De cealalta parte a liniei frontului, Moscova a folosit bombe adaptate din epoca sovietica.

Luna trecuta, o bomba de 1.500 de kilograme a aterizat intr-un sat controlat de Rusia in regiunea Donetsk, in estul Ucrainei, dar munitia nu a explodat. Separat, in luna aprilie, site-ul independent rus Astra a relatat ca Moscova a lansat din greseala o racheta Kh-59 asupra unui sat din regiunea Belgorod.

In ianuarie, Rusia a bombardat din greseala satul Petropavlovka, in regiunea Voronej. Ministerul Apararii a declarat atunci ca a avut loc o „descarcare anormala de munitie de avion” deasupra satului, a relatat presa de stat. Cateva zile mai tarziu, un oficial a declarat ca unul dintre avioanele sale a lansat din greseala o bomba FAB-250 asupra Rubijne, in regiunea ucraineana anexata Luhansk.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Traficanti de droguri de mare risc, retinuti in Bistrita. Unul dintre ei este acuzat si de viol asupra unei persoane minore

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a…

25 de minute ago

Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor…

50 de minute ago

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

2 ore ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

3 ore ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

20 de ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

21 de ore ago