Rusia sustine ca nu este posibila coexistenta cu actualul „regim” din Ucraina

externe

ministerul rus de externe, rusia

Rusia nu poate coexista cu actualul „regim” ucrainean si va rezista fortei aliantei militare NATO atat timp cat Moscova va avea nevoie pentru a-si atinge obiectivele, a declarat marti un diplomat de rang inalt din cadrul Ministerului rus de Externe, relateaza CNBC.

„Regimul actual este absolut toxic, nu vedem nicio optiune de coexistenta cu el in acest moment”, a declarat ambasadorul Rodion Mirosnik reporterilor de la Moscova.

In alta ordine de idei, ambasadorul Rusiei in SUA, Anatoli Antonov, a afirmat marti ca ultimul pachet de asistenta militara americana pentru Kiev echivaleaza cu o „pastila de calmare” pentru guvernul ucrainean.

Pentagonul a anuntat luni un pachet suplimentar de asistenta militara pentru Kiev in valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari. Ajutorul include arme antitanc si rachete pentru sistemele de aparare aeriana.

Anuntand ultima transa de ajutor in timpul unei vizite la Kiev, secretarul american al apararii, Lloyd Austin, a promis sprijinul pe termen lung al SUA pentru Ucraina, in ciuda ingrijorarilor legate de sustenabilitatea acestui ajutor.

Mirosnik a declarat ca Ucraina a comis crime impotriva civililor si ca NATO a furnizat arme interzise Ucrainei, dar ca Occidentul isi va pierde in cele din urma interesul pentru Ucraina.

„Putem rezista NATO atat cat este nevoie pentru a indeplini sarcinile pe care presedintele le-a formulat”, a spus Mirosnik.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: