Rusia vrea sa reia negocierile cu Ucraina: „Rusia nu a refuzat niciodata negocierile. Mingea este in terenul lor”

externe

Negociatorul rus Vladimir Medinski a declarat ca Rusia este pregatita sa reia negocierile de pace cu Ucraina si a dat asigurari ca acestea au fost suspendate din cauza Kievului, relateaza duminica AFP, citata de Agerpres.

”Suntem gata sa continuam dialogul”, a afirmat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului responsabil cu negocierile cu Kievul, intr-un interviu acordat televiziunii din Belarus.

”Inghetarea discutiilor a fost in intregime o initiativa a Ucrainei”, a adaugat el, apreciind ca ”mingea este in terenul lor”.”Rusia nu a refuzat niciodata negocierile”, a precizat negociatorul rus.

Negocierile au avut loc dupa ce fortele ruse au intrat in Ucraina pe 24 februarie si nu au reusit sa cucereasca rapid capitala.

Ministrii de externe rus si ucrainean s-au intalnit in martie in Turcia, apoi delegatiile s-au intalnit la Istanbul, dar fara succes.

Negociatorul ucrainean Mykhaylo Podolyak a declarat marti ca discutiile au fost ”suspendate”, in timp ce Rusia si-a reorientat si relansat ”operatiunea speciala” in estul Ucrainei.

Comentarii: