Rusii au jelit crucisatorul „Moskva” si i-au facut si slujba: „Era un simbol al puterii si sperantei noastre!”

externe

Zeci de rusi s-au strans la Sevastopol pentru a plange impreuna pierderea crucisatorului Moscova, nava amiral a Rusiei in Marea Neagra, scufundata dupa ce a fost lovita de rachete ucrainene.

Unii au depus flori la monumentul ridicat in centrul Sevastopolului, in cinstea infiintarii in 1696 a marinei militare ruse, potrivit Reuters.

”Chiar si cei care nu au fost pe aceasta nava, Moscova era un simbol al puterii noastre, al sperantei noastre, al revitalizarii flotei in anii 1990.Vor fi victorii si vor fi tragedii, dar le pastram vii in amintirea noastra”, a spus multimii capitanul in rezerva Serghei Gorbacev.

La randul sau, preotul Georgii Ployakov, le-a spus celor prezenti ca ”pierderea oricarei nave, dar cu atat mai mult a uneia amiral, este o tragedie pentru zecile de mii de oameni care au slujit la bord in ultimii 20 de ani”.

Amintim ca Rusia neaga ca nava ar fi fost scufundata de ucraineni si, in plus, nu a recunoscut niciun deces. In schimb, surse cu legaturi in Rusia spun ca doar 58 din cei 510 marinari au reusit sa fie salvati. Si comandantul ar fi printre cei care au murit.

Crucisatorul Moskva a fost nava-amiral a Flotei ruse la Marea Neagra. Pentagonul a confirmat varianta Kievului si a anuntat ca nava a fost scufundata cu doua rachete ucrainene de tip Neptun.

Moscova sustine ca nava s-a scufundat in urma unui incendiu, in care manuntia de la bord a explodat si a avariat nava.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: