Rusii ii momesc pe ucraineni cu alimente si materiale de constructii pentru a participa la „referendumul” privind anexarea regiunii Luhansk la Rusia

externe

Serhii Haidai, seful administratiei militare din regiunea Luhansk, a declarat ca invadatorii rusi ofera  alimente si materiale de constructie pentru a-i atrage pe oameni la asa-zisul referendum pentru anexarea regiunii Luhansk la Rusia.

„In prezent, in regiune are loc o campanie propagandistica intensificata pentru ‘referendumul’ privind aderarea regiunii Luhansk la Federatia Rusa. Autoritatile de ocupatie si o miscare sociala colaborationista, sub pretextul furnizarii de alimente sau materiale de constructie, organizeaza intalniri cu populatia din teritoriile recent ocupate din regiune”, a anuntat Haidai, citat de Pravda.

Haidai a mai declarat ca invadatorii ii indeamna pe localnici sa mearga la asa-numitul „referendum”, fortand oamenii sa „isi schimbe liberul arbitru pentru alimente, apa potabila si materiale de constructii”.

Intalniri de acest gen sunt organizate de rusi in Lysychansk, Sievierodonetsk, Popasna, Rubizhne, Hirske, Zolote.

In ceea ce priveste situatia de pe front, Haidai a declarat ca fortele rusesti continua sa atace, dar fortele de aparare ucrainene le provoaca pierderi pe toate fronturile.

Rusii au incercat sa captureze pozitii mai favorabile pe mai multe fronturi si sa isi imbunatateasca pozitia tactica, dar au fost nevoiti sa se retraga.

Mai mult despre:

Comentarii: