Rusii trimit in Ucraina tancuri sfintite de protopopi: „Exista o traditie de a sfinti armele pentru ca binele trebuie aparat”

externe

Uzina Uralvagonzavod a trimis trupelor ruse din Ucraina un tren cu un nou lot de tancuri T-90M, considerat cel mai modern si mai puternic tanc rusesc, anunta agentia de presa TASS.

Potrivit informatiilor publicate de jurnalistul Dmitri Kolezev si de presa de la Moscova, inainte sa fie trimise la razboi, in tancuri au fost puse icoane si scrisori de la copii. De asemenea, acestea au fost sfintite de un preot.

„In etapa finala a pregatirii vehiculelor de lupta, in ele au fost incluse desene si scrisori de la copiii constructorilor de tancuri si icoane ortodoxe”, scrie TASS.

Protopopul Ioan Bragin, cel care a sfintit tancurile, a spus ca „binele trebuie sa fie intotdeauna capabil sa se apere. Si, prin urmare, exista o astfel de traditie de a sfinti armele”.

Numit „Spargatorului” lui Putin, tancul T-90M a fost prezentat prima oara in 2016. In jur de 100 de astfel de blindate sunt in prezent operationale in cadrul unor unitati de elita ale armatei ruse, unele dintre ele implicate direct in invazia Ucrainei, informeaza TV8 Moldova.

Pe 6 mai, armata ucraineana a postat imagini cu un tanc rusesc T90-M distrus la cateva zile dupa ce aceste vehicule au ajuns pe frontul din Ucraina. Informatia a fost difuzata de Ministerul Apararii din Marea Britanie: „Aproximativ 100 de tancuri de tip T-90M sunt in prezent in serviciu in unitatile cele mai bine echipate ale Rusiei, inclusiv cele care lupta in Ucraina”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: