„Rusine, PSD!”. Violeta Alexandru si Orban atrag atentia asupra „minciunilor PSD” privind cresterea pensiilor: „A venit momentul adevarului”

politica

Violeta Alexandru si Ludovic Orban au atras atentia, sambata, asupra minciunilor PSD in legatura cu cresterea pensiilor. 

„MINCIUNILE PSD AU PICIOARE SCURTE. Aproape jumatate dintre alegatorii PSD provin din randul pensionarilor.

De ce au ajuns parintii si bunicii nostri sa voteze intr-o pondere atat de mare cu PSD ? Pentru ca au crezut minciunile sistematice ale PSD despre cresterile fantasmagorice de pensii pe care le-au promis cu cinism de-a lungul timpului.

Iata ca a venit si momentul adevarului. PSD a fost readus la putere de Iohannis si nu mai are scuza ca este in opozitie. Este timpul ca cei in varsta sa realizeze ca vanzatorii de iluzii i-au mintit cu nerusinare doar pentru a le obtine in mod fraudulos voturile.

In campania electorala, PSD a promis ca va aduce punctul de pensie in 2024 la valoarea de 2.340 de lei.

Conform programului lor electoral din 2020, pentru anul 2022 au promis ca vor aduce punctul de pensie la 2.010 lei. Repet, fix 2.010 lei. Cand colo, ce sa vezi ? Cat credeti ca va fi punctul de pensie in 2022? Din pacate, doar 1.586 de lei.

CU 424 DE LEI MAI PUTIN. IN FIECARE LUNA! RUSINE PSD !!!”, a scris Orban pe Facebook.

Si Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, are o postare in care atrage atentia asupra minciunilor PSD in legatura cu cresterea pensiilor.

„De la cei care promiteau cresterea pensiilor cu 40%, vine, de fapt, doar 10%, mai putin decat a reusit sa creasca Guvernul Orban in plin varf de criza pandemica. Dar PSD este in toata presa comunicand decizia de crestere cu 10% ca fiind o mare realizare. Stilul PSDist.

Atentie la consecintele (de ordin moral, chiar) cresterii (din bugetul de stat, nu in urma contributiilor) pensiei sociale. De la 800 la 1000 lei. Cresterea e de 25%, iar pentru restul, cresterea e de 10%. Nu e nimic corect aici.

Pentru cei care au pensie sociala (o parte contributiva completata pana la 800/1000 prin decizie politica/transfer de la bugetul de stat) exista alte solutii de sprijin avand in vedere situatia lor materiala. Aici s-a gresit la momentul scrierii PNRR. Aici trebuia o alta abordare si anume: servicii suport in comunitatile locale, finantate din bani europeni. Nu bani, pentru ca ajung la un cuantum comparabil (si chiar mai mare) cu al celor care au muncit (chiar cu venituri mici dar au muncit) mult mai mult.

Abordarea de la momentul depunerii PNRR – care ii vine ca o manusa PSD – nu este una corecta pentru cei care muncesc in aceasta tara”, a precizat Violeta Alexandru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: