S-a ridicat valul. Peste doua milioane de romani au votat pana la ora 11.00. Prezenta mult mai mare decat la alegerile din decembrie 2016

politica

Romanii ies in numar tot mai mare la vot. Putin dupa ora 11.00 s-a inregistrat depasirea pragului de doua milioane de oameni care si-au exprimat optiunea de vot.

Conform datelor BEC, pragul de doua milioane de romani care au votat a fost depasit putin dupa ora 11.00, acestia reprezentand 11,15% din totalul alegatorilor. Comparativ, la alegerile parlamentare din decembrie 2016 votasera pana la aceasta ora doar 8,6%.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca ziua de 26 mai este una importanta si i-a indemnat pe romani sa mearga la vot.

„Este o zi importanta si asta nu v-o spun numai dumneavoastra, jurnalistilor, ci tuturor romanilor: Haideti la vot!”, le-a spus Iohannis ziaristilor, inainte de a-si exercita optiunea electorala.

La iesirea de la sectia de la Liceul „Jean Monnet” din Bucuresti unde a votat, Iohannis i-a indemnat din nou pe romani sa se prezinte la urne.

„Veniti la vot, dragi romani! Veniti la vot ca astazi puterea politica este la voi. Astazi, decidem impreuna cum arata Romania de maine. Merita, chiar merita sa votati! Astazi, dragi romani, decideti pentru urmatoarele luni, ani. Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lung. Este inceputul unei serii de alegeri si astazi puteti sa incepeti sa schimbati Romania. Am votat. In campania electorala am constatat ca am avut mai multe initiative de mobilizare la vot decat altadata. Acest lucru ma bucura foarte mult si tin aici, in sectia de votare, sa multumesc tuturor celor care au initiat campanii de mobilizare pentru vot si cetateni persoane private si companii si ONG-uri. Veniti, dragi romani, la vot! Nu lasati pe altii sa decida in locul vostru”, a afirmat el.

Cand a ajuns la sectia de votare, mai multe persoane asteptau pentru a-si exprima optiunea, seful statului asezandu-se la rand, dupa ce i-a salutat pe membrii Biroului sectiei.

„Imi face placere sa stau aici cu dumneavoastra”, le-a spus Iohannis celor asezati la rand.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: