S-a sucit acum, recomandarile Comisiei de la Venetia nu mai sunt bune. Tudorel Toader nu renunta la pragul pentru abuzul in serviciu

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat marti dimineata ca nu renunta la introducerea unui orag pentru abuzul in serviciu. El a spus ca, acum, „cauta acel prag rezonabil” si ca „standardele Comisiei de la Venetia reprezinta repere interpuse in controlul de constitutionalitate”.

Comisia de la Venetia a precizat recent, ca raspuns unei solicitari a ziarului Adevarul, ca „pragul” mentionat intr-un raport al Comisiei „nu este in niciun caz unul financiar”.

Tudorel Toader a spus marti ca este membru titular al Comisiei de la Venetia si ca legea privind pragul va respecta standardele nationale si europene.

„Standardele Comisiei de la Venetia reprezinta repere interpuse in controlul de constitutionalitate”, a afirmat ministrul justitiei.

Declaratiile vin dupa ce „Adevarul” a obtinut pozitia oficiala a Comisiei de la Venetia asupra celei mai litigioase chestiuni politico-juridice din ultimul an: asa-numitul prag de prejudiciu care ar trebui impus in definirea infractiunii de abuz in serviciu, prag sub care fapta ar urma sa fie dezincriminata penal.

„Decisiva este natura faptei, iar pragul la care se refera nu este in niciun caz unul financiar. Mai mult, acest prag se aplica desigur doar normelor cu caracter general din legea penala privind abuzul in serviciu, dar nu si la alte infractiuni precum coruptia, spalarea banilor sau abuz de incredere”, afirma C0misia de la Venetia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: