S-a umflat Ciolacu, ataca PNL-ul si pe Ciuca: „M-am saturat sa apara tot felul de tiriplici care vin si isi dau cu parerea, dupa ce au distrus Romania”

politica

Liderul PSD Marcel Ciolacu a lansat, luni,  inainte de sedinta conducerii PSD, atacuri violente la adresa PNL in legatura cu discutiile din coalitie privind modificarile aduse Codului Fiscal. El adeclarat ca „s-a saturat sa apara tot felul de tiriplici care vin si isi dau cu parerea, dupa ce au distrus Romania, si sa spuna cat de buna e cota unica care nu mai exista in Romania”.

”M-am saturat la fiecare discutie asezata sa apara tot felul de tiriplici care vin si isi dau cu pararea, dupa ce au distrus Romania, si sa spuna ce se intampla si cum creioneaza ei viitorul luminos, si cat de buna e cota unica care nu mai exista in Romania. Apar tot felul de oameni care ne spun ce minunata este cota unica, dar in prezent noi nu mai avem cota unica, avem tot felul de exceptii.

Eu vreau sa intervenim pentru ca nu se poate ca in anumite zone, cum este piata carburantilor, sa lasam specula la liber”, a atacat Ciolacu.

”Cum este acum, zona carburantilor, este evident ca trebuie venit cu o plafonare clara a pretului, in limite si sa aiba toate fiemele o marja de profit”, a precizat Ciolacu, aratand ca nimeni nu face munca voluntara.

”Nu se poate sa ramanem si sa avem reactie, cum are Consiliul Concurentei, dupa 5 ani de zile sau 3 ani de zile”, a afirmat Marcel Ciolacu, afirmand ca altfel nu se poate construi nimic.

”Nu am dat ultimatumuri, nu pun nicio conditie si nu pun nicio linie rosie. Invit pe toti partenerii, ca nu sunt doar PNL si PSD in coalitie, sunt si UDMR si minoritatile, sa ne asezam la masa, cu specialistii, cu ministrul Finantelor. Este timp, stam o saptamana, daca este nevoie, 12 ore pe zi, si inchidem si iesim cu ceva, ce facem pe termen scurt si mediu”, a mai afirmat Ciolacu.

”Eu nu sunt pompier de serviciu, am fost pompier dupa doua guvernari de dreapta dezastruoase. Eu vreau o coalitie responsabila si asezata”, a pretins Ciolacu.

„Sunt ferm convins in continuare ca nu vorbim de o rupere a coalitiei. Trebuie sa fim mai atenti la anumite declaratii si sa ne asezam la masa”, l-a avertizat seful PSD pe Nicolae Ciuca.

Citeste si: Ciuca are un mesaj pentru Ciolacu: „Culcat!”. Premierul respinge solicitarile PSD: „Noi nu putem promova masuri neconstitutionale, impozite peste noapte, taxe si poveri pe companii si mediul de afaceri”

„PSD a decis acum aproximativ sase luni sa intre intr-o coalitie impreuna cu PNL, UDMR si cu minoritatile intr-un moment dificil. Am pornit dupa doi ani de zile de guvernare de dreapta, in care in primul guvern am gestionat cel mai prost din lume, avand cea mai excesiva mortalitate, oamenii neavand acces la actul medical. Prioritatile de atunci era sa dam sute de milioane unor oameni de afaceri pe care nu le-au platit alti patru sau cinci prim ministri inainte si s-a dovedit o decizie gresita.

Am furat la Uniform peste un miliard de lei si s-a facut zeci de dosare. Am venit in pandemie catre cetateni si catre oameni de afaceri cu un efort de 2% din PIB, cam la nivelul tarilor din Africa, Congo sau alte tari, cand in toata Europa acest efort depasea 5%. A venit o coalitie si mai mare de dreapta, care a facut 200 de miliarde de lei imprumuturi, cat a facut Romania in 21 de ani, si nu s-a facut nicio modificare, nicio echilibrare in mediul de afaceri. Singurul lucru notabil este ca anumiti trecatori prin viata politica au semnat contracte de aproape miliard de euro pentru vaccinuri care nu ne trebuie. Chiar daca ne-am vaccina toata populatia de acum incolo in urmatorii 50 de ani nu le-am sfarsi. Cu o liberalizare la pretul energiei haotica intr-un moment cheie al evolutiei crizei economice. Aceasta liberalizare haotica la energie a condus la o inflatie record in Romania si la un lant de scumpiri cum n-a mai existat in ultimii 30 de ani in Romania. Acesta este contextul in care a intrat PSD la guvernare”, a mai sustinut seful PSD.

Citeste si: Numarul 2 in stat ii ataca puternic pe PSD-isti si ii avertizeaza ca risca sa devina „susceptibili de subminarea economiei nationale”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: