„S-a ascuns ca un sobolan”. Opozitia anunta ca Dragnea nu mai are ce cauta in fruntea Parlamentului dupa votul de azi

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca Opozitia a avut, miercuri, majoritatea in Camera Deputatilor, iar cele doua proiecte de hotarare de revocare din functie a presedintelui forului legislativ, Liviu Dragnea, si a vicepresedintelui Florin Iordache au fost regulamentare si urmeaza sa fie supuse votului, context in care cei doi nu mai au voie sa conduca sedintele de vot final.

„Astazi, Opozitia a avut majoritate si am reusit desemnarea ca presedinte de sedinta a lui Marilen Pirtea, care este vicepresedinte al Camerei Deputatilor, si introducerea pe ordinea de zi si dezbaterea celor doua proiecte de hotarare, respectiv proiectul de hotarare de demitere a lui Dragnea si proiectul de hotarare de demitere a lui Florin Iordache. Urmeaza votul final. (…) Ce este cert este ca nici Dragnea si nici Iordache nu mai au voie sa conduca nicio sedinta de vot final, pentru ca sunt obligati sa introduca pe ordinea de zi aceste proiecte de hotarare, iar Regulamentul Camerei stipuleaza clar ca nu au voie sa conduca sedinta in cazul in care sunt supusi procedurii de revocare. Astazi, am aratat ca printr-o mobilizare buna si prin negocieri am reusit sa formam o majoritate favorabila demiterii lui Dragnea. Faptul ca nu s-a ajuns la votul final se datoreaza in exclusivitate incalcarilor flagrante ale Regulamentului, care au fost savarsite de Florin Iordache, dar batalia continua si vom depune toate eforturile sa ducem la bun sfarsit aceasta propunere care este asteptata cred de 90% din populatia Romaniei”, a declarat pentru Agerpres Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, cele doua proiecte de hotarare privind revocarea lui Liviu Dragnea si Florin Iordache de la conducerea Camerei au fost regulamentare.

„Baza legala a proiectului de hotarare (n.r. – de revocare a lui Liviu Dragnea) este conferita de doua hotarari ale CCR, una dintre ele data dupa revocarea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor a Robertei Anastase si inlocuirea ei cu Valeriu Zgonea in 2012. In plus, am inaintat si un proiect de hotarare de demitere a lui Florin Iordache. Tactic, pentru ca exista o prevedere regulamentara care interzice unui vicepresedinte sau presedintelui Camerei daca este supus procedurii de revocare sa conduca sedinta. Ne-am confruntat cu refuzul total neregulamentar, disperat al lui Florin Iordache de a parasi conducerea sedintei. In ciuda tuturor argumentelor legale, regulamentare, constitutionale pe care reprezentantii PNL si ai celorlalte formatiuni din Opozitie le-au formulat, Florin Iordache, in disperarea de a-si apara seful, s-a legat cu lanturi de fotoliul de presedinte de sedinta, sfidand Regulamentul”, a afirmat presedintele PNL.

Orban a sustinut ca reprezentantii Puterii au fost „penibili” si au pierdut majoritatea.

„Daca aveau majoritatea, de ce nu au supus la vot? Cum sa refuzi sa introduci pe ordinea de zi un proiect de hotarare care este initiat in mod regulamentar? Cum sa te incapatanezi sa conduci o sedinta in conditiile in care prevederile Regulamentului iti interzic sa conduci o astfel de sedinta? Ce s-a petrecut astazi din partea PSD, mai ales, (…) a fost de un penibil absolut si a aratat disperarea si degringolada in care se gaseste acest partid, iar din punctul meu de vedere parlamentarii PSD trebuie sa aleaga cine se salveaza – ori il salveaza pe Dragnea, ori salveaza PSD, pentru ca mentinerea lui Dragnea in fruntea Camerei Deputatilor aduce grave prejudicii de imagine Romaniei in plan international si este impotriva vointei cvasi generale din populatia Romaniei”, a aratat liderul PNL.

In opinia sa, Liviu Dragnea s-a comportat ca un „las”.

„S-a ascuns ca un sobolan intr-o gaura de pamant. Probabil si-a fortat putinii pretorieni care i-au ramas in jur sa faca orice este posibil ca sa fie salvat, dar convingerea mea este ca, astazi, inclusiv in Camera Deputatilor, Dragnea nu mai are sustinerea majoritatii deputatilor, ca exista foarte multi parlamentari din majoritatea guvernamentala care ar putea sa voteze demiterea lui din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Ca atare, zilele lui Dragnea sunt numarate si mai devreme sau mai tarziu vom reusi eliberarea Romaniei de sub calcaiul clanului lui Dragnea”, a subliniat Orban.

Intrebat daca este un moment bun pentru depunerea motiunii de cenzura, Orban a raspuns: „Urmeaza si motiunea de cenzura”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: