news

S-au deschis inca 167 de noi centre de vaccinare. Sunt peste 10.000 de locuri disponibile in intreaga tara

Comitetul de coordonare a vaccinarii anunta ca, din 23 martie, se deschid 167 de noi cabinete pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer/BioNTech. Programarile se vor putea face incepand de sambata.

”167 de cabinete noi devin operationale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, in 13 judete din tara si la nivelul municipiului Bucuresti. Vaccinarea efectiva a persoanelor programate se va realiza incepand de marti, 23 martie a.c”, a transmis, vineri seara, CNCAV, citat de news.ro.

Sursa citata a precizat ca, in total, sunt disponibile 10.020 de locuri, iar programarea se poate face de sambata.

Distributia cabinetelor este urmatoarea:

• Municipiul Bucuresti – 54 cabinete;

• Arad – 9 cabinete;

• Bihor – 3 cabinete;

• Bistrita-Nasaud – 3 cabinete;

• Brasov – 8 cabinete;

• Cluj – 13 cabinete;

• Constanta – 20 cabinete;

• Dambovita – 4 cabinete;

• Harghita – 1 cabinet;

• Hunedoara – 3 cabinete;

• Satu-Mare – 1 cabinet;

• Sibiu – 12 cabinete;

• Timis – 30 de cabinete;

• Valcea – 6 cabinete.

”Toti cei care doresc sa se vaccineze se pot programa incepand de maine, 20 martie a.c., prin intermediul listelor de asteptare alocate acestor cabinete. Reamintim ca programarea se poate realiza atat online in platforma, cat si telefonic in Call Center, la numarul 021.414.44.25”, a mai precizat CNCAV.

Fiecare persoana se poate inscrie pe o singura lista de asteptare, iar dupa ce este notificata ca este un loc disponibil trebuie sa acceseze platforma si sa se programeze in termen de 24 de ore.

Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele inscrise in lista de asteptare, cu mentinerea prioritizarii.

”Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul populatiei la risc si pe 25%, lucratori din domenii esentiale. In cabinetele in care raman locuri libere vor fi notificate persoanele din Etapa a III-a inscrise pe listele de asteptare. Recomandam cetatenilor care se inscriu pe aceste liste sa confirme programarea la vaccinare, astfel incat sa nu piarda pozitia ocupata initial pe aceasta lista. Persoanele care aleg programarea individuala in platforma electronica trebuie sa acceseze aplicatia dupa primirea notificarii pentru alegerea zilei si a intervalului orar”, a mai precizat CNCAV.

Persoanele care opteaza pentru programarea prin call center, la numarul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare in ziua si in intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fara a fi necesara confirmarea programarii

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

4 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

3 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

5 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

5 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

6 ore ago