politica

Nicusor Constantinescu, 32 de ani de puscarie: „Am devenit politicianul condamnat la cei mai multi ani de inchisoare din Romania”

Nicusor Constantinescu, fostul baron PSD de Constanta, se plange ca a devenit „politicianul condamnat la cei mai multi ani de inchisoare din Romania” dupa ce a acumulat 32 de ani de puscarie in urma condamnarilor pentru fapte de coruptie.

„Asa cum probabil ati aflat din presa, Curtea de Apel Galati a mentinut decizia Tribunalului Constanta si m-a condamnat la inca 8 ani de inchisoare cu executare in dosarul Fundatiilor Thalia si Fantasio . In opinia justitiei din Romania, a duce la indeplinire hotarari de Consiliu Judetean reprezinta o fapta penala! Asa cum am declarat si in anul 2015, ‘Problema este ca sunt judecat penal pentru hotarari ale Consiliului Judetean care sunt supuse contenciosului administrativ, nu faptelor penale. Este un abuz’! Probabil ca interviul acordat postului de televiziune Realitatea Plus a deranjat sistemul, astfel incat am fost condamnat ,din nou, la o pedeapsa cumplita, tot pentru abuz in serviciu, devenind politicianul condamnat la cei mai multi ani de inchisoare din Romania !“, a transmis fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost condamnat definitiv, recent, la 8 ani de inchisoare cu executare in dosarul finantarii ilegale a fundatiilor Fantasio si Thalia. El a acumulat pana in prezent, 32 de ani de inchisoare din 5 sentinte definitive date de instantele din Constanta, Bucuresti si Galati, insa va executa mai putin, dupa contopirea pedepselor.

Curtea de Apel Galati a dat sentinta joi, 18 martie, intr-un dosar cu un prejudiciu de peste opt milioane de euro in care a fost judecat fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu, dar si alti fosti angajati ai CJC.

In luna mai 2018, Tribunalul Constanta a decis condamnarea lui Nicusor Constantinescu la opt ani de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma continuta, abuz in serviciu si folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane.

In acelasi dosar a fost condamnat si Cristian Zgabercea, fost producator general al Televiziunii Romane, care a primit o pedeapsa de patru ani si opt luni de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si evaziune fiscala, faptele fiind comise in perioada in care era consilier al lui Nicusor Constantinescu.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Nicusor Constantinescu ca, in 8 ianuarie 2015, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, a emis o dispozitie prin care a lasat-o fara atributii pe Felicia Taicutu, director in cadrul CJ, provocandu-i o paguba prin diminuarea salariului si afectandu-i interesele legitime privind exercitarea atributiilor unui post pe care il ocupase prin concurs. De asemenea, el a fost acuzat in acest dosar ca a facut plati nelegale din fonduri publice catre asociatii, fundatii sau cluburi sportive, prejudiciul produs fiind de peste opt milioane de euro.

In vara anului trecut, Curtea de Apel Constanta l-a condamnat la patru ani de inchisoare pe Nicusor Constantinescu, in dosarul elicopterului prabusit in lacul Siutghiol.

Conform procurorilor, in 2011, Nicusor Constantinescu a achizitionat un elicopter prin Consiliul Judetean Constanta, in cadrul unui proiect finantat de Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania, in scopul eficientizarii activitatii de salvare in cazul situatiilor de urgenta din zona de granita, din judetul Constanta, Romania si Districtul Dobrich, Bulgaria, scrie replicaonline.ro

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Florin Citu stie ceva: „Ciolacu, daca nu te tine sefu’ de mana, esti praf”. Premierul PSD a dat vina pe fosta guvernare pentru datoria publica uriasa a Romaniei

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a sustinut, miercuri, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca…

O oră ago

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

3 ore ago

„Zoo-diplomatie”. Moscova ii trimite pitoni si papagali lui Kim Jong Un

Rusia urmeaza sa trimita Coreei de Nord vulturi, pitoni, papagali si lilieci, intr-o potentiala forma…

O oră ago

Ciolacu: „Nicusor Dan n-are nicio realizare, are 25 de barcute pe Herastrau. Buzaul este un model de performanta in administratie”

Premierul PSD Marcel Ciolacu l-a atacat din nou, miercuri, pe Nicusor Dan, sustinand ca primarul…

3 ore ago

Vremea saboteaza parada de 9 Mai de la Moscova. A nins, sunt cele mai scazute temperaturi din ultimii 25 de ani

O ninsoare neobisnuita pentru aceasta perioada a anului a avut loc miercuri la Moscova, care…

2 ore ago