externe

Vremea saboteaza parada de 9 Mai de la Moscova. A nins, sunt cele mai scazute temperaturi din ultimii 25 de ani

O ninsoare neobisnuita pentru aceasta perioada a anului a avut loc miercuri la Moscova, care s-a acoperit cu o patura alba, in ajunul Zilei victoriei asupra Germaniei naziste, cea mai importanta sarbatoare a Rusiei, relateaza EFE, citata de Agerpres.

Lapovita fusese semnalata inca de marti in capitala rusa, cu 13 milioane de locuitori, si fulgi de zapada au cazut in cursul serii, dar miercuri a nins mai abundent.

Daca stratul subtire de zapada depus la primele ore ale diminetii s-a topit dupa ce soarele si-a facut aparitia pentru scurt timp dupa orele pranzului, strazile s-au acoperit din nou cu o patura alba dupa-amiaza la Moscova, unde s-a inregistrat un viscol puternic.

Temperaturile au scazut pana la minus 1-2 grade in timpul noptii si la primele ore ale diminetii, o vreme neobisnuita pentru inceputul lunii mai in centrul partii europene a Rusiei.

Serviciile meteorologice au precizat ca la Moscova se inregistreaza in prezent cele mai scazute temperaturi de la sfarsitul secolului trecut (1999), prognozand ca frigul se va atenua abia in weekend, iar temperaturile nu vor depasi in medie 10 grade zilnic pana la jumatatea lunii mai.

Cu toate acestea, autoritatile spun ca vremea rece nu va forta nicio modificare la traditionala parada militara din Piata Rosie, care va fi prezidata joi de presedintele rus Vladimir Putin.

Intre timp, ninsori abundente s-au inregistrat noaptea trecuta in regiunea Leningrad (nord-vest), unde in unele locuri stratul de zapada a ajuns pana la 30 de centimetri.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

7 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

6 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

8 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

8 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

9 ore ago