S-a batut in cuie. Represiunea din 10 august va fi discutata in Parlamentul European. Dancila va trebui sa dea explicatii

politica

Parlamentul European va dezbate in urmatoarea sesiune situatia din Romania, iar in cea de a doua sesiune plenara din octombrie va adopta o rezolutie pe aceasta tema, anunta europarlamentarul Siegfried Muresan, care precizeaza ca premierul Viorica Dancila va fi invitata la dezbatere.

„Avem noutati despre dezbaterea privind situatia din Romania care va avea loc in Parlamentul European: dezbaterea in plen va avea loc in prima sesiune plenara din luna octombrie (1-4 octombrie). Parlamentul European va adopta o rezolutie despre situatia din Romania in cea de-a doua sesiune plenara din luna octombrie (22-25 octombrie)”, a scris pe Facebook europarlamentarul Sigfried Muresan.

El afirma ca prim-ministrul Viorica Dancila va fi invitat la dezbaterea de la inceputul lunii octombrie.

Parlamentul European a votat miercuri inceperea procedurii de sanctionare a Ungariei pentru incalcarea regulilor democratice. Dupa un vot tensionat, majoritatea parlamentarilor europeni au sustinut motiunea de a activa Articolul 7 din Tratatul UE impotriva Ungariei. Guvernul lui Viktor Orban este acuzat ca a redus la tacere presa, a atacat ONG-urile si a subminat independenta justitiei.

Aceasta masura nu va duce la penalizarea imediata a Ungariei, dar va deschide calea catre impunerea unor sanctiuni. Votul inseamna, de asemenea, ca Ungaria va primi un avertisment oficial pentru ca a incalcat valorile europene.

Mai mult despre: ,

Comentarii: