S-a confirmat, Timmermans vine la Bucuresti ca sa afle de ce Tudorel Toader si stapanii sai vor sa o schimbe pe Kovesi de la DNA

politica

Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, a declarat pentru Calea Europeana faptul ca asteapta ca autoritatile de la Bucuresti sa ii ofere explicatii cu privire la propunerea de revocare a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

”Voi fi informat joi despre asta. Ma voi intalni cu ea (procurorul-sef) si cu ministrul Justitiei si le voi asculta argumentele. Dar stiti pozitia Comisiei. Trebuie sa lasam independenta judiciara sa isi faca treaba. Asta este cel mai bine pentru toate statele membre”, a declarat Frans Timmermans.

Oficialul european a facut aceste declaratii dupa o conferinta comuna de presa sustinuta cu alaturi de presedintia bulgara a Consiliului UE dupa reuniunea Consiliului Afaceri Generale ce a avut loc astazi in Bruxelles.

Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene (CE), responsabil pentru mai buna legiferare, relatii interinstitutionale, statul de drept si Carta drepturilor fundamentale, va efectua o vizita oficiala la Bucuresti, in data de 1 martie 2018.

Inaltul oficial european se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis, cu presedintii Senatului si camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea si cu premierul Viorica Dancila.

De asemenea, prim-vicepresedintele Timmermans se va intalni cu reprezentanti ai sistemului judiciar din Romania si membri ai comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, anunta reprezentanta CE.

Joi, de la ora 15.30, prim-vicepresedintele CE Frans Timmermans va sustine o conferinta de presa, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: