S-a dat de gol. Cine il impinge cu toata forta pe Tudorel Toader sa se faca de ras si sa sesizeze CCR in cazul lui Kovesi

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, miercuri, ca este de acord cu sesizarea la Curtea Constitutionala referitoare la refuzul presedintelui Iohannis de a revoca pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi.

„Nu vreau sa vorbesc despre modul in care si-a exercitat in ultimii ani CSM acest rol, pentru ca ar fi multe de spus, iar atitudinea mea nu ar face decat sa reflecte nemultumire pentru modul in care a functionat si si-a ales sa-si exercite acest rol de garant al independentei justitiei. Legislatia in vigoare este clara cu privire la rolul presedintelui, cu privire la rolul ministrului Justitiei, cu alte cuvinte al Guvernului, la procedurile de numire si de revocare a procurorului sef de la DNA”, a spus Tariceanu la Parlament.

Presedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri sesizarea Curtii Constitutionale dupa refuzul sau de revocare a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, spunand ca nu exista niciun temei si niciun conflict intre Guvern si presedinte pentru sesizarea CCR. „Putem sa intelegem ca ministrul Justitiei este personal nemultumit ca nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici si pana la un conflict constitutional este cale lunga”, a afirmat Iohannis.

Presedintele a declarat, la Parlament, unde a participat la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucuresti (B9), ca, in opinia sa, nu exista niciun conflict intre guvern si presedinte si niciun temei pentru sesizarea CCR, pentru ca a fost respectata legea.

„Legea lasa la latitudinea presedintelui daca accepta sau nu revocarea. Ar fi deosebit de ciudat daca de fiecare data cand un decident ia o decizie care nu convine unui alt decident sa ne aflam in fata unui conflict constitutional. Nici vorba de asa ceva. Putem sa intelegem ca ministrul Justitiei este personal nemultumit ca nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici si pana la un conflict constitutional este cale lunga”, a spus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: