S-a sucit UDMR? Kelemen Hunor lasa de inteles ca ar putea lasa balta PSD: „Guvernul merge si fara noi, Guvernul are majoritate si fara noi”

politica

Grupurile parlamentare ale UDMR vor decide miercuri dimineata cum se vor raporta la motiunea de cenzura, oricare dintre optiuni fiind teoretic posibila, a reiterat marti presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, dupa o intalnire de aproximativ o ora cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE.

„Abtinerea este o posibilitate. Noi am facut aceasta optiune de cateva ori. In acest moment nu pot sa spun ce decizie vom lua maine. Orice optiune, din punct de vedere teoretic, este posibila”, a precizat Kelemen Hunor.

El a mentionat ca l-a informat pe Tariceanu despre evaluarea UDMR referitoare la o eventuala ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului penal si fata de o eventuala suspendare a sefului statului.

„Nu am discutat nimic nou. (…) Matematic, aritmetic, lucrurile sunt foarte clare. Indiferent cum calculam, ei au majoritate. Pana cand aceasta majoritate se mentine, exista si guvern. Nu am discutat despre proiecte de legi, am discutat mai mult despre trecut, despre guvernarea Tariceanu cand am guvernat impreuna. (…) Acum sunt domenii care merg, sunt domenii care merg mai putin bine, domenii care nu se vad dar care probabil merg bine… Noi avem un parteneriat de colaborare parlamentara. Noi am atacat impreuna cu USR o lege la CCR. Parteneriatul nostru parlamentar nu se refera la orice si in orice conditii. Am sustinut si vom sustine Codul administrativ daca ramane asa cum stiti. Noi analizam colaborarea parlamentara pentru ca Guvernul merge si fara noi, Guvernul are majoritate si fara noi”, a subliniat Kelemen Hunor, la Senat.

Motiunea de cenzura a PNL este intitulata „Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!”. In textul motiunii, liberalii critica Exectivul pentru rata record a inflatiei, de 5.4%, cresterea ROBOR si tentativa de subordonare politica a magistratilor.

Motiunea de cenzura urmeaza sa primeasca votul final in sedinta de miercuri a plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, incepand cu ora 14:00.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: