„Sa nu credeti ca suntem un partid format din oameni blegi, fricosi”. Dragnea anunta razboi, nu va permite ca Dancila sa fie suspendata din functia de premier

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, il acuza pe presedintele Iohannis ca a incalcat Constitutia pentru ca liderul PNL a depus plangere penala impotriva premierului Dancila.

Iata principalele comentarii facute de Dragnea privind plangerea penala depusa impotriva lui Dancila:

– Este plangerea lui Klaus Werner Iohannis. Orban este o unealta jalnica, nu mintea lui a hotarat asta. Este operationalizarea amenintarii domnului Iohannis. Cand eu am spus ca este amenintare de tip mafiot, realitatea arata ca am avut dreptate. Te trimitem la politia politica. Acesta este un demers care inseamna o tentativa de lovitura de stat, preluarea puterii in mod nelegitim,

– Iohannis vrea sa ia Palatul Victoria in folosinta proprie, dupa ce a luat sase case.

– Exista un articol in Codul Penal care face referire la inducerea in eroare a organelor judiciare si persoana care face plangere penala reclamand unele presupuse fapte dar stiind ca nu sunt adevarate, asta este infractiune care se pedepseste cu inchisoare. Vreau ca toata lumea sa inteleaga ca orice persoana si orice functionar public care se va implica in continuare in acest demers va fi de fapt complice la aceste doua posibile infractiuni

– Este o actiune violenta, nedemocratica, nu vom ceda. Vor sa instaleze un guvern care sa taie salariile romanilor. Premierul are sustinere totala din partea noastra, nu a facut absolut nimic.

– Este o actiune neconstitutionala pentru ca este o tentiva de lovitura de stat. Am vorbit cu juristii daca nu trebuie sa facem plangeri penale impotriva celor care fac aceste demersuri.

– Presedintele Iohannis nu poate lucra cu nicio institutie daca nu-i este aservita.

– Sa nu credeti ca suntem un partid format din oameni blegi, fricosi, premierul nu va fi suspendat.

– Nu vorbim acum despre suspendare, vedem ca toate dprintele noastre de a face bine nu sunt luate in considerare.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o plangere penala la Parchetul General impotriva premierului Viorica Dancila, acuzand-o, printre altele, de inalta tradare si uzurparea functiei publice, in legatura cu mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ludovic Orban o acuza pe Viorica Dancila ca ar fi facut publice informatii confidentiale si i-ar fi prezentat presedintelui Romaniei informatii false in legatura cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutarii Ambasadei Romaniei in Israel.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: