SADISMUL teroristilor de la Bruxelles. Iata ce contineau bombele, pentru a face cat mai multe victime

externe

Trei bombe au fost introduse marti dimineata in aeroportul international din Bruxelles de catre atentatori, insa una dintre ele nu a explodat, a declarat guvernatorul provinciei Brabantul Flamand, Lodewijk De Witte, transmite AFP, citata de Agerpres.

O echipa de deminare a procedat la inceputul dupa-amiezii la neutralizarea, prin explozie controlata, a unui obiect suspect gasit in terminalul de plecari, unde cel putin 14 oameni au fost ucisi in cele doua deflagratii produse in cursul diminetii.

‘Aceasta pentru ca in cladire au fost introduse trei bombe, dintre care una nu a explodat, cea de-a treia’, a explicat Lodewijk De Witte, intr-o declaratie de presa pe aeroport, preluata de posturile de televiziune.

Potrivit celui mai recent bilant provizoriu anuntat de Centrul national de criza, atentatele de marti de pe aeroportul international si din statia de metrou Maelbeek au provocat peste 30 de morti si 230 de raniti.

Regele belgienilor, Philippe, se va adresa populatiei printr-un discurs transmis de posturile nationale, incepand de la ora locala 19.00 (18.00 GMT), a anuntat Palatul regal, printr-un comunicat.

In istoria recenta a tarii, singurul suveran care s-a mai adresat belgienilor, cu exceptia traditionalelor discursuri de 21 iulie si de Anul Nou, a fost Albert al II-lea, cand, in martie 2013, si-a anuntat abdicarea.

In ce priveste bombele utilizate de teroristi pe aeroport, acestea au continut cuie, a declarat pentru postul VTM managerul spitalului universitar Gasthuisberg din Louvain, Marc Decramer. Majoritatea ranitilor internati in acest spital prezentau fracturi, arsuri si taieturi grave cauzate de obiecte metalice. La spitalul Gasthuisberg sunt ingrijiti in prezent 13 raniti, dintre care cinci aflati in stare grava.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: