Salariu urias la TVR pentru slugarnicul Cristache. Castiga mult mai mult decat presedintele Romaniei

news

Ionut Cristache, realizatorul emisiunii Romania 9 de la TVR, incaseaza un salariu lunar de peste 26.000 de lei (aproximativ 5.650 de euro). Cristache s-a remarcat prin numeroase emisiuni slugarnice la adresa PSD, marea majoritate a invitatilor sai fiind politicieni si analisti pro-PSD si anti-DNA.

Conform contractului incheiat de Cristache cu TVR, dat publicitatii de Libertatea, realizatorul emisiunii Romania 9 are un salariu brut de 36.550 de lei, adica in mana jurnalistul ia 26.377 lei. Pentru acesti bani, el trebuie sa realizeze cel putin 10 emisiuni lunar, in conditiile in care show-ul sau, Romania 9, este zilnic, de luni pana joi. Fata de acest salariu fix, teoretic, banii primiti in mana sunt mai multi. Asta pentru ca de primirea salariului depinde realizarea unui rating cu cel putin 30% mai mare decat media postului. Lucru care nu este dificil de realizat, avand in vedere ca emisiune este in prime-time, adica perioada in care cele mai multe televizoare din Romania sunt deschise.

Emisiunea sa a reusit sa se claseze in luna septembrie pe pozitia 14 in topul talk-showurilor din Romania, cu 173.000 de telespectatori pe minut.

Prin comparatie, un reporter castiga in TVR in medie 3.000 de lei pe luna. Fostul director general al TVR, Irina Radu, a castigat in 2017, potrivit declaratiilor de avere, undeva pe la 14.000 de lei pe luna, respectiv putin peste 3.000 de euro.

Salariul lui Cristache este deĀ  doua ori mai mare si fata de al presedintelui Romaniei. Confriom unor informatii date publicitatii chiar de catre Ministerul Muncii, presedintele Klaus Iohannis avea in luna ianuarie a anului 2018, dupa mariri, o indemnizatie neta de 13.338 de lei.

Cristache a incercat sa blocheze aceste dezvaluiri. Avocatul sau a transmis un email catre redactia Libertatea in care solicita sa nu publice contractul lui Cristache. Avocatul invoca regulamentul GDPR si protectia datelor cu caracter personal. Ionut Cristache a transmis catre redactia Libertatea si ca ar putea da in judecata publicatia.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: