Categories: news

Sambata, Piata Universitatii va fi PLINA. MII de oameni anunta ca vin la PROTEST

Peste 4.000 de oameni anunta pe Facebook ca vor participa la protestul de sambata din Piata Universitatii prin care se va cere renumararea voturilor din Sectorul 1. Alti 11.000 sunt interesati sa participe.

Protestul este organizat de grupul Coruptia ucide. Pe pagina de Facebook a evenimentului, mii de tineri au anuntat ca vor participa.

„Ne vedem sambata de la ora 15:00, pentru a apara statul de drept. Procesul democratic este compromis daca modalitatea de a vota este fraudata. Solicitam de urgenta renumararea voturilor pentru a pastra integritatea procesului democratic, atat in Romania, precum si in relatia Romaniei cu statele membre din UE si in afara granitelor statelor UE.

Exista suspiciuni ca in sectorul 1 din Bucuresti s-au comis fraude electorale. Solicitam Biroului Electoral Central si unitatilor din teritoriu sa solicite renumararea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem sa avem certitudinea unui vot corect, intr-un stat de drept care functioneaza si in care institutiile aflate in serviciul cetatenilor respecta legile in vigoare. Pana cand aceste lucruri se vor intampla, ne intalnim pentru a comemora democratia in Romania.

Statul de drept este definit ca fiind ‘tipul de regim politic in care puterea statului se afla incadrata si limitata de catre drept’.

Iar acesta necertitudine in legatura cu insusi procesul democratic de alegere a reprezentatiilor este un atac la statul de drept.

Cineva trebuie sa apere si democratia. Cineva suntem noi”, spun organizatorii protestului.

In Sectorul 1, Clotilde Armand a pierdut peste noapte alegerile in fata candidatului PSD. Biroul Electoral a respins solicitarea USB de renumarare a voturilor, desi reprezentantii acestei formatiuni au prezentat indicii credibile ca rezultatul a fost fraudat.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

6 minute ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

51 de minute ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

19 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

19 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

19 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

9 ore ago