Santaj periculos al lui Dragnea, spera ca americanii sa-l scape de DNA. PSD saboteaza achizitia sistemului de rachete Patriot

politica

Uniunea Salvati Romania anunta marti intr-un comunicat ca majoritatea PSD-ALDE incearca sa blocheze in Parlament legea de achizitie a primului sistem de rachete Patriot si pericliteaza astfel parteneriatul strategic cu SUA, in ciuda declaratiilor ministrului Apararii.

Potrivit reprezentantilor USR, niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat la sedinta Comisiei de aparare si ordine publica din Senat, cu toate ca stiau ca pe ordinea de zi se afla proiectul de lege care priveste achizitia sistemului de rachete Patriot. In lipsa senatorilor PSD-ALDE, sedinta nu a avut cvorum si legea nu a putut fi dezbatuta.

Mihai Fifor, ministrul Apararii din Romania, a efectuat in luna septembrie o vizita in Statele Unite ale Americii unde s-a intalnit cu secretarul american al Apararii, James Mattis. Fifor a anuntat la revenirea in tara cand ar fi trebuit sa intre primele sisteme de rachete Patriot in dotarea Armatei Romane.

„Achizitia sistemelor de rachete Patriot e de tip «guvern la guvern», nu discutam de offset, clauza la mentenanta, se va face in Romania. Pana la finele anului armata va lua primul sistem Patriot. Suntem in grafic cu cheltuielile si la finele anului vom arata ca suntem un partener credibil, avem bani, reusim sa-i cheltuim“, a declarat ministrul Apararii.

Iata comunicatul USR:

„PSD blocheaza in Parlament achizitia rachetelor Patriot

Senatorul USR Nicu Falcoi: Domnul Dragnea nu poate da foc la tara doar pentru a-si salva propria piele

Uniunea Salvati Romania avertizeaza ca majoritatea PSD-ALDE incearca sa blocheze in Parlament legea de achizitie a primului sistem de rachete Patriot si pericliteaza astfel parteneriatul strategic cu SUA.

Niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat, astazi, la sedinta Comisiei de aparare si ordine publica din Senat, cu toate ca stiau ca pe ordinea de zi este proiectul de lege care priveste achizitia sistemului de rachete Patriot. In lipsa senatorilor PSD-ALDE, sedinta nu a avut cvorum si legea nu a putut fi dezbatuta.

PSD-ul si aliatii lor aduc Romania intr-o situatie fara precedent. Daca aceasta lege de achizitie a rachetelor Patriot nu va fi adoptata, Romania nu va reusi sa cheltuie cei 2% din PIB pe care s-a angajat in fata partenerilor internationali ca ii va investi in aparare, iar seriozitatea tarii noastre in interiorul NATO va fi afectata. Sper totusi ca domnul Dragnea, care sunt sigur ca a luat aceasta decizie, se va razgandi, iar legea va fi discutata cel tarziu saptamana viitoare in Comisia de aparare din Senat. Atat domnul Dragnea, cat si aliatii domniei sale, ar trebui sa inteleaga ca securitatea nationala nu este un joc politicianist si nu poate da foc la tara doar pentru a-si salva propria piele“, a declarat senatorul USR Nicu Falcoi, membru in Comisia de aparare si ordine publica.

In cele zece luni de guvernare PSD-ALDE, o mare parte a bugetului Ministerul Apararii Nationale s-a dus pe cheltuieli curente, mai ales pensii si salarii, ceea ce arata concentrarea coalitiei de guvernare doar pe masuri populiste fara o acoperire bugetara reala, in detrimentul inzestrarii Armatei. Sa nu uitam ca la rectificarea bugetara din vara, peste un miliard si jumatate de lei au fost transferati de la capitolul inzestrare la capitolul pensii si salarii.

Uniunea Salvati Romania sustine consolidarea capacitatilor de aparare ale Romaniei prin investitii corespunzatoare si considera ca nerespectarea angajamentelor luate de tara noastra nu poate decat sa dauneze reputatiei Romaniei, intr-un context geopolitic sensibil. Neacordarea a 2% din PIB pentru aparare a fost chiar unul dintre motivele explicite pentru care parlamentarii USR nu a votat bugetul la inceputul acestui an.

USR considera ca apartenenta Romaniei la NATO si parteneriatul strategic cu SUA sunt esentiale pentru securitatea nationala in contextul european dificil, marcat de incertitudinile legate de Brexit si de agresiunea ruseasca in vecinatatea UE. Romania trebuie sa fie in continuare un partner credibil si stabil pentru partenerii europeni si nord-atlantici, iar acest lucru poate fi demonstrat prin indeplinarea ferma a obligatiilor asumate“.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: