Santajul lui Ciolacu va esua, anunta Rares Bogdan: „Presedintele Iohannis este singurul care poate declansa alegeri anticipate. Nu va face acest lucru”

politica

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a declarat joi ca este exclus ca liberalii sa iasa de la guvernare, nefiind nicio discutie in acest sens in interiorul formatiunii. El a adaugat masurile fiscale dorite de Ciolacu nu vor fi luate in forma in care au aparut in documentul in spatiul public, deoarece PNL nu este de acord cu masuri care sa loveasca in mediul de afaceri si mediul privat. Ciolacu a amenintat zilele trecute ca demisioneaza daca PNL nu-i va sustine masurile de crestere a taxelor.

„Exclus sa iesim de la guvernare. Colegii mei mei care au afirmat asta au suparari, sipe buna dreptate, au tras un semnal de alarma, dar nu s-a pus problema in PNL in niciun for de conducere. Nu a existat subiectul iesirii de la guvernare intr-o discutie interna a PNL”, a afirmat Rares Bogdan, joi la Digi 24.

„Au fost voci care au tras semnale de alarma, pe buna dreptate, cu privire la ce se intampla in cazul in care masurile fiscale ar fi luate asa cum au aparut in draftul din mass-media. Va pot spune 100% ca masurile fiscale nu vor fi luate asa, pentru ca PNL nu sustine acea varianta de draft. Pentru ca PNL si liderii sai considera ca efortul nu trebuie sa fie pus exclusiv in zona companiilor private”, a mai explicat europarlamentarul liberal, citat de news.ro.

El a adaugat ca nu crede ca premierul Marcel Ciolacu isi va depune mandatul daca masurile fiscale nu sunt adoptate.

„Eu cred in dialog. Cred foarte mult in negocieri. Putem sa negociem orice, dar nu negociem principii”, a mai precizat eurodeputatul PNL.

„In situatia in care este Romania astazi, cu un front de 650 km care in loc sa se potoleasca, creste in intensitate de la o zi la alta, pur si simplu nu putem iesi de la guvernare, chiar daca calculul electoral ar arata mai bine asa. Nu se poate. Deci nu putem sa aruncam Romania in criza politica si nu o vom face”, a completat Bogdan.

Rares Bogan a mai spus ca presedintele Klaus Iohannis nu va declansa alegeri anticipate.

„Presedintele Iohannis este singurul care poate declansa alegeri anticipate. Nu va face acest lucru”, a mai spus Rares Bogan.

„In schimb, PNL nu poate sa fie in niciun caz un sustinator al unor cresteri de taxe exclusiv pentru zona privata, a companiilor mici si mijlocii, fara sa facem o reforma reala a statului, un stat gras care in 2005 avea 800.000 de bugetari, iar astazi are peste un milion de bugetari. Va reamintesc ca din 2005 pana astazi, deci in 18 ani, din Romania au plecat si se ocupa de alte administratii centrale si locale decat cele romanesti peste 5 milioane de romani. Deci 5 milioane de romani erau in tara in 2005, iar administratia romaneasca si intregul aparat bugetar functiona cu 800.000 de oameni. Astazi avem 1,3 milioane de bugetari si in tara cu 5 milioane mai putin de romani de care se ocupa administratia germana, franceza, italiana, spaniola, etc.”, a adaugat europarlamentarul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: