politica

Saptamana incepe prost pentru Tudorel Toader. Augustin Lazar il pune din nou la punct, cu legea in mana

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a explicat, luni, ca termenul de „inculpati de rang inalt” pe care l-a folosit in declaratiile sale se regaseste in legea privind functionarea DNA, scopul institutiei fiind combaterea coruptiei „la nivel de mijloc si inalt”. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a reprosat lui Lazar aceasta formulare in celebrul sau rechizitoriu, in care cerea revocarea procurorului general.

„Inculpatii de rang inalt sunt cei care sunt de competenta Directiei Nationale Anticoruptie, daca va uitati in lege, exact asa scrie acolo, Directia Nationala Anticoruptie este facuta pentru a combate un anume gen de criminalitate, coruptia, dar nu la nivel scazut, ci la nivel de mijloc si inalt, cel mai adesea la nivel inalt. Prin urmare, inculpatii DNA-ului sunt inculpati de rang inalt”, a afirmat, luni, procurorul general Augustin Lazar, la intrarea in sediul CSM.

Intre cele 20 de motive invocate de Ministrul Justitiei in momentul in care a propus revocarea lui Augustin Lazar din fruntea Ministerului Public se numara ”comportament si probleme grave de comunicare publica: Practicarea si incurajarea unor comportamente contrare obligatiilor constitutionale si legale”.

”Daca vocea cea mai inalta a Ministerului Public numeste parlamentarii inculpati de rang inalt, care este mesajul public si ce efect produce asupra increderii cetatenilor in reprezentantii alesi si in masurile pe care acestia le adopta”, arata Tudorel Toader, in raportul privind evaluarea lui Augustin Lazar.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la CSM, intrebat fiind daca va cere sanctionarea procurorului general pentru folosirea sintagmei inculpati de rang inalt, ca inainte asteapta sa vada argumentele pro si contra.

„Ordinea de zi este a CSM, nu a dvs. Sa vedem inainte ce se discuta, ce se decide. Eu in repetate randuri v-am spus intai sa vedem problema, argumentele pro si contra, solutia si apoi ma intrebati la ce ma voi gandi”, a declarat Tudorel Toader.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, atac veninos la adresa lui Catalin Carstoiu: „S-a plimbat de campanie cu metroul” – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a l-a atacat chiar si pe Catalin Carstoiu,…

18 minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

2 ore ago

PSD Prahova si-a schimbat candidatul la o primarie cu nevasta acestuia. Candidatul are condamnare penala

Organizatia PSD Prahova a schimbat pe ultima suta de metri candidatura pentru Primaria comunei Sotrile…

O oră ago

„Cadouri” PSD la Pascani: cabanos, salam, pui, sunca, cozonac

PNL Pascani a anuntat joi ca va face plangere penala impotriva conducerii PSD Pascani pentru…

O oră ago

Slanic: Si mai multi oameni vor fi evacuati din blocurile aflate in zona strazii prabusite. PSD si PNL isi arunca vina reciproc

Departamentului pentru Situatii de Urgenta a decis, joi, sa extinda perimetrul de siguranta prin evacuarea…

2 ore ago