Sapte medici si opt asistente de la Floreasca au intrat in izolare. Un pacient a fost depistat cu COVID-19

news

Un pacient care s-a prezentat la Spitalul Floreasca pentru alta patologie a fost depistat cu noul tip de coronavirus, iar personalul medical care l-a ingrijit se afla in izolare la domiciliu. 7 medici si 8 asistente au intrat in izolare.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, Bogdan Oprita, a declarat marti pentru Agerpres ca a fost facuta o ancheta epidemiologica, pacientul a fost transferat la Spitalul „Victor Babes” si s-a realizat si o dezinfectie.

„Ancheta (n.r. – epidemiologica) am facut-o noi. A facut-o epidemiologul nostru. A fost un caz care nu avea niciun fel de simptom, care nu avea context epidemiologic pentru epidemia cu noul tip de coronavirus si care a venit pentru o alta patologie. S-a ridicat suspiciunea ca persoana respectiva are infectia respectiva. A fost izolat, s-a lucrat testul, a iesit pozitiv. Motiv pentru care pacientul a fost transferat la Spitalul ‘Victor Babes’, iar personalul care l-a ingrijit, desi a purtat echipament de protectie, a opinat pentru izolare la domiciliu. Toti cei care erau in UPU au optat pentru autoizolare la domiciliu. Spatiile au fost dezinfectate”, a afirmat medicul.

Mai mult despre:

Comentarii: