externe

Sase morti in urma unor ploi „fara precedent” in Toscana

Sase persoane au murit in Italia si una este inca disparuta dupa ce raurile au iesit din matca in urma ploii torentiale din timpul noptii in regiunea Toscana, au declarat, vineri, autoritatile locale, potrivit Reuters.

Un pompier este dat disparut in regiunea Veneto.

Situatia este critica inca in special in Campi Bisenzio, un oras la aproximativ 15 kilometri nord-vest de Florenta, unde nivelul apei era inca ridicat. Au existat inclusiv temeri ca raul Arno ar putea inunda orasul Florenta.

Aproximativ 190 de persoane au fost fortate sa-si evacueze casele, inclusiv 150 care locuiesc in Campi Bisenzio.

Guvernul italian a declarat stare de urgenta si a alocat initial 5 milioane de euro pentru a ajuta zonele cele mai afectate.

Aproximativ 48.000 de oameni din regiune au ramas fara energie electrica, a declarat viceprim-ministrul si ministrul Infrastructurii Matteo Salvini intr-o conferinta de presa.

Presedintele Toscanei, Eugenio Giani, a spus ca regiunea nu a vazut niciodata atat de multa ploaie intr-un interval de timp atat de scurt.

„Ceea ce s-a intamplat peste noapte in Toscana are un nume clar: SCHIMBARI CLIMATICE”, a scris el pe platforma X.

Alertele meteo au ramas in vigoare in mai multe regiuni italiene, unele scoli fiind inchise, dupa o saptamana in care tara a fost lovita de vanturi puternice si ploi abundente din cauza furtunii Ciaran, care a provocat deja inundatii puternice in Irlanda de Nord, in unele parti din Marea Britanie, Belgia, Tarile de Jos si Franta.

Italia este vazuta ca fiind deosebit de expusa efectelor schimbarilor climatice. In luna mai, inundatiile din regiunea Emilia-Romagna au provocat moartea a cel putin 14 persoane.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

3 ore ago

Julian Assange castiga dreptul de a face recurs impotriva extradarii

Julian Assange a castigat o victorie importanta in lupta sa juridica impotriva incercarilor SUA de…

4 ore ago

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi ar putea declansa cursa curse pentru succesiunea lui Khamenei

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi intr-un accident de elicopter bulverseaza planurile celor din linia dura…

4 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

2 ore ago