Satelitii SUA i-au prins pe chinezi cu minciuna. Epidemia de coronavirus a izbucnit mult mai devreme in Wuhan

externe

Noul coronavirus s-ar fi putut raspandi in China inca din luna august a anului 2019, conform unui studiu realizat la Harvard Medical School, bazat pe imagini satelitare ce reflecta tiparele de deplasare in zona spitalelor si datele introduse in motoarele de cautare, relateaza marti Reuters, citata de Agerpres.

In cadrul cercetarii au fost utilizate imagini satelitare cu parcari ale spitalelor din Wuhan – unde a izbucnit boala la sfarsitul anului 2019 – si date introduse in motoarele de cautare cu privire la simptomele asociate afectiunii, precum ”tuse” si ”diaree”.

”Cresterea traficului la spitale si datele de cautare a simptomelor din Wuhan au precedat debutul documentat al pandemiei de SARS-CoV-2 din decembrie 2019”, potrivit studiului.

”Desi nu putem confirma daca volumul crescut a fost asociat in mod direct cu noul virus, dovezile noastre sustin alte lucrari recente conform carora izbucnirea a avut loc inainte de identificarea din piata Huanan”, se arata in cercetare.

”Aceste constatari coroboreaza, de asemenea, ipoteza conform careia virusul a aparut in mod natural in sudul Chinei si era posibil sa circule deja la momentul grupului (de cazuri – n.a.) din Wuhan”, potrivit cercetarii.

Analiza a constatat o crestere abrupta a ocuparii locurilor de parcare de la spitale in august 2019. In plus, ”in august, am identificat o crestere unica a cautarilor referitoare la diaree, ce nu a mai fost observata in timpul sezoanelor gripale anterioare si care nu a mai fost asociata cu cautarile datelor referitoare la tuse”, mentioneaza studiul.

Mai mult despre:

Comentarii: