Satisfactie uriasa in PSD, borfasii si oamenii lor saluta decizia CCR: „Deciziile CCR sunt obligatorii inclusiv pentru presedinte”

politica

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, a declarat miercuri, referindu-se la decizia CCR privind existenta unui conflict intre Guvern si seful statului legat de revocarea procurorului-sef al DNA, ca deciziile Curtii sunt obligatorii pentru toata lumea, inclusiv pentru presedinte.

„Curtea a admis existenta acestui conflict, dar nu ne-a precizat nimic cu privire la modalitatea de solutionare a conflictului. Nici in sensul pe care l-am spus, nici in sens contrar. Curtea, cand va publica motivatia, acolo vom gasi si dezlegarea conflictului, pentru ca CCR nu doar constata existenta unui conflict, ci da si solutia de rezolvare a acestuia”, a spus Nicolicea.

Intrebat in legatura cu solutiile care ar putea fi prevazute in motivarea deciziei, el a raspuns: „De la obligatia de a emite decretul de revocare pana la refacerea motivarii”.

„Stiti ca domnul presedinte a avut o motivare bazata pe oportunitate, ceea ce nu cred ca era de acceptat, reluarea procedurii, dar parerile noastre nu conteaza, conteaza la final ceea ce va scrie CCR negru pe alb”, a adaugat Nicolicea.

„Cand se va emite si decizia, atunci ea va fi obligatorie pentru toata lumea si aproape nu mai conteaza ce parere mai dam noi”, a subliniat el.

Deputatul a mentionat ca „in Constitutie se spune foarte clar ca deciziile Curtii sunt obligatorii pentru toata lumea, inclusiv pentru presedinte”.

Miercuri, Curtea Constitutionala a constatat ca exista conflict intre puteri in cazul respingerii revocarii din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a anuntat ca plenul Curtii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenta, constatandu-se conflict intre ministrul Justitiei si presedinte determinat de refuzul sefului statului de a da curs cererii de revocare a sefei DNA.

Conform unor surse judiciare, judecatorii CCR au stabilit, in dispozitivul deciziei prin care au constatat conflict intre puteri, ca presedintele urmeaza sa emita decretul de revocare a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Comentarii: