politica

Scandal cat Catedrala Mantuirii dupa esecul referendumului. Un lider de partid cere demisia Patriarhului Daniel

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, i-a cerut, duminica noapte, Patriarhului Daniel sa demisioneze. El l-a invinovatit pe seful BOR de esecul referendumului.

Pavelescu afirma ca Patriarhul Daniel s-a indepartat de oameni, acuzandu-l pe acesta ca are „mentalitate de corporatist”.

„Bisericile au pierdut contactul cu societatea, cu viata oamenilor, inchizandu-se in templele lor, din ce in ce mai departe de lumea reala. In special Biserica Ortodoxa, care a primit, ca ierarhie, un blam puternic, in frunte cu Patriarhul Daniel, un Patriarh pur si simplu inexistent intre credinciosi, zero in misiunea liturgica. Singurul rol asumat, constructia Catedralei Mantuirii, ca un fel de manager de proiect, intr-un mod discutabil: punand presiune pe preoti si credinciosi sa faca rost de bani, intr-un mod agresiv, care i-a indepartat pe multi. Dar, ca Episcop al lui Hristos, ZERO, indepartand prin aceasta, iar nu apropiind oamenii de credinta! Romanii, poate inconstient, si-au luat acum revansa impotriva acestui Patriarh cu mentalitate de corporatist”, a scris Pavelescu pe Facebook.

Potrivit monitorizarii paralele a prezentei la vot, realizata de USR, procentul celor care au venit la vot este de 19,5%. Pentru validarea referendumului era nevoie de 30%.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

3 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

6 ore ago

Audientele TV de Paste. RTV, pe primul loc cu manele: Marian Mexicanu, Vali Vijelie si Pomohaci – Video

Romania TV s-a situat pe primul loc, in ziua de Paste, in topul audientelor. RTV…

5 ore ago

Patru adolescenti sunt anchetati pentru atacul asupra europarlamentarului german Matthias Ecke

Patru adolescenti germani sunt anchetati in legatura cu atacul violent asupra unui politician german, care…

5 ore ago

Zona garii din Sinaia, inundata in urma unei ploi abundente

Pompierii au intervenit, luni, in statiunea Sinaia pentru evacuarea apei care s-a strans pe partea…

5 ore ago