Scandal in coalitia de guvernare, Constantin l-a lasat balta pe Tariceanu si a plecat nervos din sedinta. Mai multi secretari de stat il sustin

politica

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a parasit sala in care se desfasoara Delegatia Permanenta a partidului, impreuna cu un grup de membri ai conducerii, acestia sustinand ca sedinta este nestatutara, informeaza News.ro.

Co-presedintele ALDE, Daniel Constantin, a iesit din sedinta, insotit de mai multi colegi din structurile de conducere, printre care si mai multi secretari de stat.

Daniel Constantin spune ca nu isi doreste decat respectarea statului partidului si ca un congres organizat luna viitoare ar fi nestatutar si ca, ”nu este vorba despre functii”.

„(…) Pot sa va spun ca sunt foarte multe contestatii in instanta, pentru ca delegatiile permanente au fost facute in functie de dorinta unuia sau altuia dintr-o anumita organizatie. Colegii sunt aici si va pot spune cum s-au constituit, din pacate. Eu cred ca putem sa revenim la normal prin respectarea statutului si a legii. In primul rand, toate discutiile au plecat de la modalitatea in care s-au luat deciziile si am atras atentia o data, de doua ori, de trei ori. Deciziile care se iau si care sunt importante si la nivelul Guvernului si la nivelul coalitiei majoritare. Nu vorbesc de numiril. Ca dovada sunt aici patru secretari de stat, care in frunte cu mine ne putem pierde functiile. Nu functiile sunt cele care ne-au adus in aceasta situatie, ci faptul ca nu sunt consultati in luarea deciziilor”, a declarat Daniel Constantin.

Delegatia Permanenta Nationala a Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) s-a reunit duminica, la Palatul Parlamentului, principala tema ar trebui sa fie dezbatuta fiind data congresului extraordinar pentru alegerea presedintele unic al formatiunii politice.

In timp ce Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca ar dori organizarea cat mai rapida a unui congres, Daniel Constantin a sustinut ca organizarea unui congres ar trebui facuta in toamna.

Potrivit lui Daniel Constantin, un congres ALDE nu se poate organiza in urmatoarele trei — patru luni de zile, pentru ca ar trebui aplicat principiul democratic al alegerilor de jos in sus.

„Trebuie sa avem un congres in perioada imediat urmatoare. Sigur ca se vorbeste in ultimul timp mai mult de congres, nu ca aceasta ar fi principala problema sau disputa intre mine si dl Tariceanu, cineva din interiorul partidului, probabil ca a considerat ca, dupa disputele pe care le-am avut in ianuarie, congresul ar rezolva problema. Eu cred — si agreasem cu dl Tariceanu, intr-adevar — sa facem congres in prima parte a anului, dar intr-un mod democratic. N-as vrea ca ALDE sa se transforme, ca alte partide in care decizia se ia la nivel central, de un singur om sau de un grup de oameni din jurul presedintelui. Vreau sa fie, totusi, o participare, pentru ca asta a fost pana la urma marea problema — modalitatea in care se iau decizii. Nu stiu daca am avut trei sedinte de la inceputul anului si pana acum. Sigur, in momentul in care nu avem sedinte in momentul in care oamenii din teritoriu nu sunt consultati, atunci apar probleme. Imi doresc sa avem congres cat mai repede, dar in mod realist, nu cred ca congresul se poate organiza in urmatoarele trei patru luni de zile”, a declarat Constantin pe 10 martie.

Calin Popescu-Tariceanu sustinea un congres dupa Pasti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: