Scandal intre membrii bandei PSD-ALDE. Vosganian ii acuza pe ministrii PSD ca fura proiectele celor de la ALDE

politica

Purtatorul de cuvant al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, luni, ca propuneri legislative ale parlamentarilor ALDE sunt refuzate de catre Guvern, dupa care ministrii de resort se lauda in public ca vor initia acte normative pe acele teme.

Varujan Vosganian a spus ca trebuie discutata in coalitie tema unor drepturi privind vechimea in munca, in conditiile in care ca initiativa deputatului Alexandru Baisanu care propunea ca armata, facultatea, masteratul si doctoratul sa fie considerate vechime in munca a primit aviz negativ din partea Guvernului, dar ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, „se lauda” cu o lege pe aceasta tema.

„Este interesant ca, pe de-o parte, propuneri legislative ale colegilor nostri sunt refuzate de catre Guvern prin punct de vedere negativ, iar, pe de alta parte, ministrii de resort se lauda in public ca vor face acte normative pe aceeasi tema”, a spus Varujan Vosganian, apreciind ca situatia este „anecdotica”.

De asemenea, deputatul ALDE Alexandru Baisanu a spus ca initiativa depusa de al in urma cu mai mult de o luna a primit aviz negativ de la Guvern, dar ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat o Ordonanta de Urgenta pe aceasta tema.

„Acum cateva zile, am auzit-o pe doamna Lia Olguta Vasilescu, ministru de resort, spunand exact acelasi lucru pe care il propuneam eu printr-o lege ca il va face pe baza unei ordonante de urgenta, cu toate ca la legea mea s-a dat pur si simplu aviz negativ. (…). Daca doamna Olguta Vasilescu a dat aviz negativ legii tocmai ca sa o treaca prin OUG, este o chestie destul de dubioasa si neclara. Cred ca era firesc sa purtam o discutie, se putea retrage aceasta propunere legislativa si sprijineam cu toate fortele ca aceasta propunere legislativa sa apara ca ordonanta de urgenta”, a declarat Baisanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: