Scandalul dronei. Dat afara de Iohannis, Dincu se razbuna: „Presedintele a facut o greseala de comunicare, ministrul apararii nu e vinovat”

politica

Fostul ministru PSD al apararii, Vasile Dincu, il ataca pe peresedintele Iohannis in scandalul legat de balbaiala autoritatilor in cazul dronei rusesti prabusite in Romania. Dincu tine sa ii plateasca polita lui Iohannis, sustinand ca „presedintele a comunicat dupa ce a citit revista presei, dupa ce agentiile de presa si unele posturi de televiziune straine au spus ca se gasesc resturi de drona pe teritoriul nostru”.

„Probabil ca primul raspuns a fost mai degraba un raspuns reflex, pentru ca nu-si doreste nimeni sa avem un asemenea incident de securitate. Din pacate, cred ca presedintele Romaniei s-a grabit sa anunte o concluzie, fara o analiza atenta, fara o ancheta atenta in aceasta zona. Din pacate, ministrul Apararii nu a avut ce face, nu consider ca este vinovat, i s-au cerut informatii si el a dat informatiile pe care le avea in acel moment la dispozitie. Probabil ca analistii de la Cotroceni ar fi putut sa astepte, inainte de a-l pune pe presedinte intr-o situatie care nu este una foarte comoda, pentru ca atunci cand presedintele este obligat sa nege o informatie de asemenea importanta pentru securitatea nationala, se poate crea un sentiment de insecuritate”, a declarat Dincu pentru RFI.

Citeste si: Un primar PSD se lauda ca el a gasit primul drona ruseasca si il ataca pe Iohannis: „Sa fi venit sa caute drona ca pe Elodia”

„Presedintele nu putea sa comunice, presedintele putea sa astepte rezultatele unei anchete complete, in acel moment, dar ceea ce a spus atunci presedintele a fost foarte ferm si a fost in acel moment o greseala de comunicare, cel putin.

(…) Ca sa folosesc o sintagma devenita celebra, presedintele a comunicat, dupa ce a citit revista presei, dupa ce agentiile de presa si unele posturi de televiziune straine au spus ca se gasesc resturi de drona pe teritoriul nostru. Sigur ca nu este o situatie comoda in acest moment pentru autoritatile noastre. Cu siguranta ca atat la nivelul Ministerului Apararii Nationale se face o ancheta, cat si la nivelul decidentilor din domeniul securitatii de la Cotroceni se discuta si probabil ca vom avea si rezultatele unei anchete, pentru ca este vorba si de o responsabilitate, pana la urma, aici”, a mai spus Dincu.

Vasile Dincu a fost fortat sa demisioneze din functia de ministru al Apararii in urma unor declaratii controversate legate de razboiul din Ucraina, taxate la acea vreme de presedintele Klaus Iohannis.

”In acest razboi, Rusia ataca Ucraina. Ucrainenii platesc pretul de sange in acest razboi si trebuie sa acceptam ideea cu totii ca doar Ucraina va decide cand si cum si ce negociaza. Aceasta pozitie este pozitia noastra oficiala, este pozitia oficiala a Uniunii Europene si probabil unii demnitari de la noi trebuie sa citeasca mai frecvent revista presei, ca sa afle aceste pozitii”, l-a ironizat Iohannis pe Dincu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: