Scandalul escrocului Baranga ia o noua turnura, cine l-a intoxicat pe premierul Orban? ORNISS sustine ca Baranga nu mai lucra de 4 ani la ei

news

ORNISS a emis, duminica, un comunicat de presa in care sustine ca Laurentiu Baranga nu mai avea nicio legatura cu aceasta institutie din 2016. Mai mult, ORNISS sustine ca Baranga „nu a indeplinit niciodata si sub nicio forma, calitatea de adjunct al conducatorului institutiei”.

„Contractul individual de munca al domnului Baranga Laurentiu cu ORNISS a fost suspendat in perioada 01.10.2016 – 30.09.2019. Incepand cu data de 01.10.2019, contractul individual de munca al domnului Baranga Laurentiu cu ORNISS a incetat. Deci, practic, in ultimii 4 ani calendaristici, domnul Baranga Laurentiu NU a mai avut nicio legatura cu ORNISS.

In perioada in care domnul Baranga Laurentiu a activat in cadrul ORNISS, nu a indeplinit niciodata si sub nicio forma, calitatea de adjunct al conducatorului institutiei.

ORNISS colaboreaza cu organele de cercetare penala pentru lamurirea tuturor aspectelor relevante referitoare la activitatea dommnului Baranga Laurentiu”, se anunta in comunicatul ORNISS.

Printr-o HG publicata vpe 7 septembrie in Monitorul Oficial, Ludovic Orban l-a numit pe Laurentiu Baranga in functia de presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, cu rang de secretar de stat.

Intrebat, sambata, despre cazul Baranga, premierul Orban a raspuns: ”El era intr-o functie publica, a venit dintr-o functie publica. Nu cunosc detaliile, marturisesc ca nu am urmarit cu foarte mare atentie. A fost evaluata aceasta numire, am aplicat toate procedurile de evaluare a candidatului, nu am avut aceste informatii legate de falsul in privinta diplomelor. Si am inteles ca este vorba despre toate diplomele. Nu mai conduce nicio institutie, sunt convins ca nu va mai conduce”.

Laurentiu Baranga a fost retinut sambata, dupa ce politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice – IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica, au efectuat o perchezitie la domiciliul sau din municipiul Ramnicu Valcea.

„Persoana in cauza este cercetata pentru inducerea si mentinerea in eroare a mai multor institutii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate si care ulterior au fost desfiintate de catre instantele judecatoresti competente. Facem precizarea ca, in baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetata a ocupat o functie importanta in cadrul unei institutii publice, activeaza in cadrul unor institutii de invatamant superior, iar in prezent detine o functie publica de rang inalt”, sustine Politia Romana.

Prejudiciul reclamat pana in prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentand indemnizatiile brute incasate de Baranga de la mai multi angajatori.

Laurentiu Baranga a fost numit la inceputul lunii septembrie la conducerea Oficiului de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, el demisionand joi din aceasta functie.

El si-a luat diploma de Bacalaureat in anul 1999, la varsta de 32 de ani, fiind absolvent al Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonid” din Bucuresti, apoi la varsta de 41 de ani a absolvit Facultatea de Management – Universitatea Ecologica Bucuresti, iar la varsta de 44 de ani devine doctor in management la Universitatea Valahia din Targoviste.

Baranga a urmat cursurile mai multor institutii de invatamant, obtinand numeroase titluri si diplome: mediator, evaluator de competente profesionale, studii postuniversitare la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, cursant la Colegiul National de Aparare, membru in ARACIS, asistent universitar doctorand si lector universitar la Universitatea Titu Maiorescu – Facultatea de Stiinte Economice, conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte si Inginerie – Alexandria.

Din anul 2009 pana in septembrie 2020, Laurentiu Baranga a fost pe rand consilier, adjunct sef de serviciu si director adjunct la Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: