Scandalul Gabriel Oprea-bodyguard. De ce este SPERIAT acum Miron Cozma?

opinii

Declansat de un articol publicat pe aktual24.ro, scandalul privind rolul jucat de actualul vicepremier Gabriel Oprea in preajma lui Miron Cozma ia amploare, pe masura ce subiectul devine tot mai distribuit pe internet. Surprinzatoare este acum pozitia lui Miron Cozma, care s-a modificat radical fata de acum trei ani.

Articolul de pe aktual24.ro a fost share-uit pe Facebook de peste 4.000 de oameni, preluat de numeroase publicatii online, ajungand la peste 100.000 de vizualizari. In fata unui asemenea val, televiziunile nu au mai putut sa ignore subiectul, ieri seara fiind preluat de Digi 24. Deocamdata este singura, dar devine tot mai evident un efort de „spalare” a imaginii lui Gabriel Oprea. Contactat de reporterii Digi 24, Miron Cozma s-a manifestat extrem de respectuos fata de Gabriel Oprea, o atitudine radical diferita fata de cea din trecut. El a facut eforturi serioase pentru a nega evidenta din imaginile filmate: ca Gabriel Oprea nu a fost bodyguardul sau.

„I-am propus lui Gabriel Oprea sa fie vicepresedinte la clubul Jiul pentru ca aveam nevoie de un tanar care sa-i placa si fotbalul, care sa fie si un om de relatie intre mine si federatie, in special in zona Bucurestiului. Nu era bodyguardul meu. Era, repet inca o data, vicepresedinte al clubului Jiul Petrosani”, a insistat Cozma.

Ce spunea insa acelasi Cozma in 2011?

„Gabi Oprea a fost cu mine la Campionatul European de fotbal din 1996. Era sluga mea atunci. (…) Imi cara geamantanul, pentru ca se pricepea la asa ceva. Imi fusese prezentat ca un tanar viguros si de incredere. Mi-am dat seama imediat, dupa moaca lui, ca nu e de incredere”, afirma liderul minerilor intr-un interviu citat de dcnews.ro.

Tot atunci, Cozma ameninta ca detine inregistrari compromitatoare despre Gabriel Oprea. „Daca continua sa mai zica un singur cuvant despre Miron Cozma, am sa fac publice fotografiile si casetele video. Nu mai zic de oamenii care erau, la momentul ala, in jurul lui, cine sunt. Daca o sa vorbesc, o sa-l duc intr-o situatie penala, periculoasa„.

Iar zilele trecute, acelasi Cozma recunostea ca Gabriel Oprea a avut si rol de bodyguard in perioada in care a lucrat pentru el.

„Domnul Oprea a avut mai mult decat calitatea asta (bodyguard-n.r.), a fost vicepresedinte al Clubului Jiul, angajat al Clubului Jiul si bineinteles ca mai facea si alte servicii, nu neaparat bodyguard. E posibil sa-l fi infitrat si serviciile, dar din pacate in 97 am fost arestat”, spunea Cozma intr-un interviu acordat unei publicatii din Petrosani, Gazeta de Dimineata.

Vedem asadar o schimbare de 180 de grade in comportamentul „luceafarului huilei” fata de actualul vicepremier. De la „era sluga mea, imi cara geamantanul”, pana la „vicepresedinte al clubului, un tanar de care aveam nevoie”.

Inca o data, este nevoie doar sa privim imaginile din 1996, fara alte traduceri. Atitudinea slugarnica a actualului general si vicepremier fata de un om care a lasat o dara de sange in istoria Romaniei este cat se poate de evidenta. Dupa cum la fel de limpede este ca Gabriel Oprea se bucura de o protectie de care niciun alt lider politic nu are parte. In ultimii ani, aproape nimeni din mediul politic sau din media nu a indraznit sa-l deranjeze cu ceva pe generalul „interesului national”.

La fel se intampla si in acest caz. Initial subiectul a fost total ignorat de televiziuni, insa dupa ce retelele sociale si-au afirmat din nou forta, iata ca se trece la planul B: spalarea profesionista a imaginii vicepremierului. Cu toate acestea, imaginile din 1996 nu mint. Intrebarea care conteaza este de ce a inceput sa minta Miron Cozma.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: