Scandalul ISU. Arafat REFUZA sa demisioneze: „Ar insemna sa fug de raspundere”

news

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ca nu are de ce sa demisioneze, pentru ca nu considera ca a gresit, iar o astfel de decizie acum ar insemna ca fuge de raspundere, precizand ca daca sefii lui considera ca a gresit, il pot demite.

Raed Arafat a precizat ca el este in aparatul public, si nu implicat politic, de aceea, daca superiorii sai considera ca a gresit, il pot demite.

„Chiar daca functia de secretar de stat este una politica, eu fac parte din tehnic. In cazul meu, sunt doua situatii: daca sefii considera ca am gresit, ma pot demite sau daca eu consider ca am gresit, imi pot cere demisia. Nu consider ca am gresit”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a tinut sa precizeze ca, in acest context, daca si-ar da demisia, ar insemna ca fuge de raspundere.

„A-mi da demisia, mai ales ca nu consider ca am gresit, ar insemna ca fug de raspundere, or eu nu fug de raspundere. Asteptam finalizarea anchetelor”, a mai declarat secretarul de stat Raed Arafat, pentru MEDIAFAX.

Premierul Dacian Ciolos a declarat miercuri, in sedinta de guvern, ca vrea sa se asigure ca persoanele care au fost la conducerea ISU Bucuresti-Ilfov si care au fost suspendate din functii vor fi demise si nu se vor mai putea intoarce in sistem.

Primul ministru a mai spus ca, in perioada imediat urmatoare, asteapta de la secretarul de stat Raed Arafat un plan de reforma si de restructurare a ISU, in conditiile in care a aflat abia marti seara ca ISU Bucuresti fusese informat de problemele din Colectiv si nu a verificat.

„O sa va rog sa-i transmiteti domnului Arafat ca astept de la dansul, in perioada imediat urmatoare, un plan de reforma si de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde inteleg ca sunt sincope, pentru ca ceea ce am aflat astazi si domnul Arafat mi-a spus ca si dansul a aflat abia ieri seara, faptul ca cei de la ISU Bucuresti pe partea de prevenire fusesera deja informati de problemele de la Clubul Colectiv si, in loc sa mearga sa faca verificari acolo si sa ia masurile necesare, au mai adaugat o hartie la birocratia noastra obisnuita, le-au trimis prevederile legale celor de la Clubul Colectiv, spunandu-le ce sa faca fara sa verifice concret pe teren”, a afirmat Ciolos.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a aratat miercuri, intr-un comunicat de presa, ca a primit, in 24 noiembrie, o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in fabrica Pionierul, la etajul 1 si in clubul Colectiv, pentru zilele de 25 si 26 septembrie, anterior producerii tragediei din 30 octombrie. In urma sesizarii, inspectorul general al IGSU a informat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, care a dispus, in regim de urgenta, efectuarea unei verificari la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Dupa verificarile facute la aproape o luna de la incendiul din clubul Colectiv, in urma caruia au murit 60 de oameni care participau la un concert, sefii ISU Bucuresti-Ilfov – inspectorul sef colonel Mihai Mirel Guta, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu si adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu – au fost suspendati din functii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: