externe

Scantei intre Moscova si Beijing, Rusia a amendat TikTok (detinut de o companie din China): „Promoveaza valori non-traditionale”

Rusia a amendat marti TikTok pentru ca nu a sters continut ce incalca legile ruse privind „propaganda LGBT” si serviciul de streaming Twitch pentru gazduirea unui interviu video cu o personalitate politica ucraineana despre care Moscova a spus ca continea informatii „fake”, relateaza marti Reuters, citata de Agerpres. TikTok este detinut de o companie din China.

Niciuna dintre companii nu a raspuns imediat unei cereri Reuters de comentariu. Interfax a relatat ca un reprezentant TikTok in sala de judecata a insistat ca procedura sa fie incheiata, fara a oferi detalii suplimentare.

Amenzile marcheaza cel mai recent pas in lunga disputa a Moscovei cu Big Tech, cu penalitati pentru continut, cereri legate de stocarea datelor si unele interdictii absolute.

TikTok, detinut de compania IT ByteDance din Beijing, a fost amendat cu 3 milioane de ruble (51.000 de dolari) de catre Curtea districtului Taganski din Moscova.

Potrivit agentiilor de presa ruse, cazul impotriva TikTok s-a bazat pe acuzatii conform carora compania „promova valori non-traditionale, LGBT, feminism si o reprezentare distorsionata a valorilor sexuale traditionale” pe platforma sa.

Twitch, detinut de Amazon, a fost amendat cu 4 milioane de ruble (68.000 de dolari), a declarat instanta. Potrivit agentiilor de presa, cazul se refera la gazduirea de catre Twitch a unui interviu cu Oleksii Arestovici, consilier al presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Twitch a fost amendat cu 3 milioane de ruble la inceputul acestui an pentru gazduirea unui alt interviu cu Arestovici.

Rusia a adoptat o lege la inceputul lunii martie, la scurt timp dupa ce a trimis zeci de mii de soldati in Ucraina, care interzice „discreditarea” fortelor armate, cu o pedeapsa de pana la 15 ani de inchisoare. Firmele straine de tehnologie au fost avertizate in legatura cu incalcarea acestei legi.

TASS a relatat marti ca Twitch risca doua noi amenzi de pana la 8 milioane de ruble pentru ca nu a sters ceea ce Rusia considera ca informatii nesigure despre cursul „operatiunii militare speciale” in Ucraina.

Rusia ia in considerare sa-si extinda legea existenta privind „propaganda gay”, adoptata in 2013 si care interzice oricarei persoane sau entitati sa promoveze relatiile homosexuale in randul copiilor. Parlamentarii au sustinut ca legea ar trebui extinsa pentru a include si adultii, iar amenzile pentru expunerea minorilor la „propaganda LGBT” sa fie marite.

Autoritatile ruse spun ca apara moralitatea in fata a ceea ce ele sustin ca sunt promovarea valorilor liberale non-ruse de catre Occident, dar activistii pentru drepturile omului afirma ca legea a fost aplicata pe scara larga pentru a intimida comunitatea LGBT din Rusia, aminteste Reuters.

Separat, Fundatia Wikimedia, care gazduieste enciclopedia online Wikipedia, risca de asemenea o amenda de 4 milioane de ruble pentru ca nu a sters „fake-uri” despre armata rusa, a relatat agentia RIA.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

3 ore ago

Malin Bot a castigat procesul cu Romania TV si George Simion. Trebuie sa primeasca daune morale

Malin Bot a castigat procesul pentru calomnie pe care l-a intentat, in comun, postului Romania…

34 de minute ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

O oră ago

Fostul sef al Politiei Costinesti a refuzat sa fie testat dupa ce a fost prins conducand „imprudent” prin Mangalia. S-a ales cu dosar penal

Fostul sef al Politiei Costinesti a fost prins in trafic, marti, in timp ce conducea…

2 ore ago

SUA vor o forta multinationala cu participarea statelor arabe in Gaza. Trei state arabe au anuntat ca sunt dispuse sa trimita trupe

Administratia Biden incurajeaza statele arabe sa se alature unei forte de mentinere a pacii care…

2 ore ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

3 ore ago