Scene socante: o femeie a nascut in fata spitalului din Urziceni – unde nu fusese primita pe motiv ca nu mai erau locuri libere

news

nastere, spital, Urziceni, in fata spitalului, Facebook,Rafila

Scene socante, petrecute azi-noapte la Urziceni: o femeie a nascut pe trotuar, chiar in fata spitalului, dupa ce ii fusese refuzata internarea, pe motiv ca „nu mai sunt paturi”.

Cuprinsa de durerile facerii, femeia s-a asezat pe asfalt si, ajutata de doua cadre medicale, a nascut. Intins pe trotuar, pe o panza albastra, probabil sterila, se vede si un nou-nascut, curatat de catre cadrele medicale cu servetele. Pe fondul plansetelor bebelusului se aude vocea unei femei: „Gata, bravo! Gata!”

Barbatul  din Urziceni care a publicat imaginile sustine ca femeia nu a fost primita in spital pe motiv ca nu au locuri si ca a venit prea tarziu.

„A fost data afara din spital si a nascut in fata spitalului pe trotuar! Groaznic!!!”, a mai scris barbatul pe pagina lui de Facebook. Postaresa sa a devenit imediat virala, fiind distribuita de sute de ori. Totodata, sute de internauti au cerut interventia autoritatilor, fiind invocat numele ministruluiu Sanatatii, Alexandru Rafila.

La scurt timp dupa aparitia imaginilor in spatiul public, Rafila a anuntat ca a trimis Inspectia Sanitara de Stat la Urziceni: „Am vazut imaginile de la Urziceni. In momentul de fata, Inspectia Sanitara de Stat incearca sa reconstituie exact respectiva situatie si va vom pune la dispozitie toate informatiile pe care le avem, precum si masurile care vor fi luate”, a declarat ministrul Sanatatii.

Totodata, politisti de la Investigatii Criminale si de la Ordine Publica sunt luni la spitalul din Urziceni. IPJ Ialomita s-a autosesizat in acest caz dupa aparitia imaginilor pe Facebook, iar in cauza a fost deschis dosar penal pentru abuz.

Reactia Ministerului Sanatatii

Este inacceptabil ca la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat in subordinea Primariei din oras, s-a intamplat un eveniment de o gravitate deosebita, deoarece o femeie gravida nu a fost asistata si supravegheata de personalul spitalului si a nascut in spatiul exterior Compartimentului de Primiri Urgente.

In jurul orei 5, o femeie in varsta de 24 de ani, gravida, mama a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgente al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate ca in spital exista o sectie de obstetrica ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura garda specializata insa a existat un medic chirurg care trebuia sa coordoneze acordarea asistentei medicale. Invocand lipsa medicului de garda specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgenta 112, care a trimis o masina aflata in imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultata, supravegheata si insotita pana la masina Ambulantei, ceea ce a determinat declansarea nasterii in spatiul exterior al cladirii, unde a primit ingrijiri de la echipajul Ambulantei.

Precizam faptul ca in momentul de fata, copilul si mama sunt in stare buna si sunt internati la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia.

Inspectia Sanitara de Stat s-a deplasat la fata locului pentru control si pentru aplicarea masurilor necesare conform legislatiei in vigoare.

In cursul dupa amiezii va avea loc o videoconferinta a ministrului Sanatatii cu toate Directiile de Sanatate Publica judetene si a municipiului Bucuresti, pentru a revizui si a aduce din nou in atentia autoritatilor locale care au in subordine spitale, responsabilitatea care le revine in asigurarea asistentei medicale si protejarii sanatatii cetatenilor din comunitatile pe care le conduc.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: