Scholz s-a immuiat in fata Kremlinului: „Conversatiile cu Vladimir Putin s-au purtat intotdeauna pe un ton prietenesc”

externe

Cancelarul german Olaf Scholz afirma ca, chiar dupa invazia Rusiei in Ucraina, convorbirile sale telefonice cu presedintele rus Vladimir Putin s-au purtat „intotdeauna pe un ton prietenesc”.

In cadrul rubricii „Interviul saptamanii” de la postul public de radio Deutschlandfunk, care potrivit Reuters urmeaza sa fie difuzata duminica, Scholz a aratat ca dialogurile sale cu Putin au fost amicale inclusiv cand punctele lor de vedere erau „foarte, foarte diferite”.

Seful guvernului de la Berlin a aratat ca in convorbirile recente a observat „clar o evolutie” din partea liderului de la Kremlin, insa nu o schimbare de mare anvergura.

Scholz a discutat telefonic cu Putin marti, pentru prima oara dupa cateva luni. Potrivit Berlinului, convorbirea a durat 90 de minute, iar cancelarul a insistat ca trebuie gasita cat mai rapid o solutie diplomatica la razboiul din Ucraina. El a afirmat ca ar trebui incluse incetarea focului, retragerea completa a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean si respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei.

Guvernul german face multe pentru inarmarea Ucrainei, a mai declarat Scholz in interviu, sustinand ca tocmai armele furnizate de Germania au fost cele care „au avut efect si au facut posibile succesele, succesele actuale inregistrate de Ucraina”. De aceea „are sens pentru noi sa continuam acolo”, a adaugat el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: