„Scoala altfel”: peste 300 de scoli si gradinite din judetul Buzau vor fi incalzite si iarna aceasta cu sobe cu lemne

news

scoli, sobe cu lemne, Buzau, incalzire, iarna

Peste 300 de unitati de invatamant, cluburi de copii, colegii, gradinite sau scoli isi vor asigura incalzirea la iarna prin intermediul centralelor pe lemne sau a sobelor, un numar redus de institutii scolare fiind racordate la reteaua de termoficare, informeaza Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Buzau, majoritatea gradinitelor si scolilor din judet vor folosi doar lemne pentru incalzirea salilor in care invata elevii.

„In judetul Buzau functioneaza 457 de unitati de invatamant (PJ si structuri ale acestora), care sunt prevazute cu sisteme de incalzire dupa cum urmeaza: 8 cluburi copii, din care 4 au centrale termice pe gaz, 2 au centrale pe lemne, 2 au incalzire cu sobe. 7 colegii din care 6 au centrale termice pe gaz, 1 are centrala pe lemne. 9 crese din care 1 este racordata la termoficare, 8 au centrala termica pe gaze. 202 gradinite din care 2 sunt racordate la termoficare, 52 au centrala termica pe gaze, 2 au centrala electrica, 93 au centrala termica pe lemne, 53 au sobe. 202 scoli din care 38 au centrala termica pe gaz, 1 are centrala pe motorina, 1 are centrala electrica, 143 au centrala pe lemne, 19 au sobe pe lemne. Toate sistemele mai sus-mentionate sunt in stare de functionare”, a transmis ISJ Buzau.

Pentru a asigura functionalitatea si mentenanta sistemelor de incalzire, la nivelul institutiilor de invatamant au fost angajati 95 de fochisti.

„Fochistii angajati sunt 95 persoane, din care 10 sunt angajati la licee sau colegii si 85 sunt angajati la scolile gimnaziale”, informeaza ISJ Buzau.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: