Scoala omoara curiozitatea copiilor. Legatura dintre predarea Matematicii si teoriile conspiratiei

analize

Scoala omoara curiozitatea copiilor, arata Cristian Hatu, presedinte al Centrului de Evaluare si Analize Educationale. Elevii de azi nu sunt mai putin interesati de invatare decat in trecut, doar ca metodele vechi de predare nu mai sunt atractive pentru ei.

Copiii, care astazi au mai multe tentatii externe, trebuie atrasi catre scoala prin ore interactive, in care sa fie expusi la experimente, sa fie lasati sa inteleaga singuri noutatile si sa faca corelatii cu lumea inconjuratoare, de zi cu zi.

„Elevii de azi sunt la fel ca noi. Poate chiar mai curiosi”, mentioneaza Cristian Hatu, intr-un interviu acordat PRESShub. Expertul arata, totusi, ca nici profesorii nu pot fi blamati in totalitate. Pe de o parte, si ei au fost educati in scoala veche, iar schimbarea este dificila.

Mai ales ca, la nivel de sistem, reprezetantii Ministerului Educatiei colaboreaza prea putin cu expertii.

Cristian Hatu prezinta noi metode de predare, da exemple concrete despre cum poate fi crescut interesul copiilor de azi pentru scoala si arata ca testele PISA sunt extrem de relevante pentru economia viitorului, asadar si Romania ar trebui sa tina cont de rezultatele obtinute de elevii romani.

PRESShub: Recent, a avut loc – din nou – o scurta dezbatere despre calitatea studentilor de azi, pornind de la un articol scris de Mihai Maci. Si alte cadre universitare s-au plans, d-e a lungul vremii, de faptul ca studentii vin din scoala generala si liceu cu lacune foarte mari. Cum vedeti dvs. acest lucru? Sunt generatiile de astazi mai slab pregatite decat cele anterioare?

Cristian Hatu: La un moment dat, am auzit si eu astfel de afirmatii, ca elevii din ziua de azi nu mai sunt cum erau pe vremuri. Ca nu mai sunt atenti, nu se mai concentreaza, nu iau scoala in serios. Eu nu cred ca este asa.

Noi vedem in proiectele noastre ca atunci cand profesorii procedeaza potrivit la clasa, elevii sunt cum eram si noi. Poate chiar mai curiosi.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: