„Scolile vor fi inchise cel putin patru luni”. Anunt socant al unui premier referitor la criza coronavirusului

externe

Premierul Iralandei de Nord, Arlene Foster, a anuntat sambata ca daca se va ajunge la masura inchiderii scolilor din cauza coronavirusului, acestea vor fi inchise pentru „cel putin 16 saptamani”.

In Irlanda, scolile s-au inchis pana la sfarsitul lunii. Irlanda de Nord, aflat sub jurisdictia Marii Britanii, nu a luat inca o decizie in acest sens. Vicepremierul Iralandei de Nord a solicitat inchiderea scolilor „in acest moment”, insa a recunoscut ca sunt „divergente” in executiv legate de momentul in care vor fi inchise.

„Cred ca toti sunt de acord ca scolile se vor inchide… problema este cand. Dupa parerea mea, scolile ar trebui sa se inchida acum”, a declarat vicepremierul, citat de NewsTalk.

Premierul Foster a spus insa ca elevii vor sta acasa pentru o „perioada de timp considerabila” dupa ce se vor inchide scolile.

„Cand com inchide scolile, le vom inchide pentru cel putin 16 saptamani. Apoi vor intra in perioada de vara. Elevii vor fi in afara scolii pentru foarte mult timp”, a mentionat Foster.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: