Scrisoare pentru colegul meu, Victor Ponta

opinii

Draga Viorel, am citit mesajul pe care l-ai adresat „colegilor din presa” de Ziua Mondiala a Libertatii Presei. Daca imi permiti, as avea cateva observatii de facut.

Intai sa-ti aduc aminte ce ai spus, fiind ocupat cu celelalte calitati de coleg al ministrilor, al lui Gheorghe Nichita si mai nou al emirilor arabi poate ca ai uitat: „Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, le urez tuturor colegilor din presa, inclusiv celor care ma critica indiferent ce fac, mult succes in munca lor! Avem impreuna datoria sa ajutam la ridicarea societatii romanesti, inclusiv prin calitatea dezbaterii publice, si puteti conta pe mine in construirea unei agende publice constructive, cu respect pentru argumente si cetateni”.

Pentru ca stiu destul de bine din interiorul presei si am ochi de vazut, imi permit sa-ti spun ca esti extrem de ipocrit. Tu le urezi succes unor oameni in acelasi timp in care le sabotezi munca. Colegii mei si, mai nou, si ai tai din presa se confrunta cu mari presiuni si risca sa isi piarda locul de munca daca indraznesc sa scrie critic despre activitatea ta. Unii au si fost dati afara recent pentru ca nu iti convenea ce spun la televizor. Au mai ramas vreo cateva voci independente, pe care ai avut deja grija sa le batjocoresti, sugerand ba ca sunt ofiteri acoperiti, ba ca scriu la la comanda unor misterioase unitati de propaganda. Haide, chiar vrei sa te creada ca le doresti succes?

Draga Viorel, colegii tai din presa nu te critica „indiferent ce faci” ci pentru ca il tii in brate pe Darius Valcov, pana in ultimul moment, cu tot cu lingourile si tablourile sale sau dupa ce ridiculizezi munca celor de la DNA care il aresteaza pe Gheorghe Nichita pentru ca „si-a spionat iubita”. Tu crezi ca „societatea romaneasca se ridica” cu astfel de personaje?

Mai zici tu ceva de „calitatea dezbaterii publice” si de „respect pentru argumente”. Cand folosesti aceste frumoase principii probabil ca ai in minte modelul celor de la Antena 3, singurii de prin presa pe care i-ai tot laudat. Cu siguranta stii dezbaterile in care sapte oameni, plus moderatorul Mihai Gadea, scuipa la unison in directia unor imagini de pe pereti sau argumentele folosite de un alt star al postului, Mircea Badea, care au legatura cu mamele adversarilor tai si ai patronului Voiculescu sau cu fizicul altor inamici. Tu chiar crezi ca cineva poate conta pe tine daca isi doreste cu adevarat „ridicarea societatii romanesti”?

Asa ca, draga Viorel, cred ca iti dai seama ca pe anumiti „colegi de presa” trebuie sa-i excluzi din „construirea unei astfel de agende publice constructive”. Dar nu fii trist, oricand te poti baza pe colegul Gadea si infierarile sale, pe colegul Striblea si diversiunile sale, pe colegul Ciutacu si scuipatii sai, ca sa nu-i mai pomenesc pe ceilalti care stau la rand sa sara in ajutor, precum colegul lui Mihai Viteazul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: