Se amplifica actiunile si declaratiile pentru reluarea exploatarii de la Rosia Montana. Ministrul Melescanu ii trateaza cu superioritate de protestatari

news

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat, sambata, la Mamaia, ca dosarul Rosia Montana a fost depus ‘ilegal’ la UNESCO, afirmand ca nu a fost aprobat de premierul Dacian Ciolos, nici de guvern.

„Vreau sa va informez ca dosarul a fost depus ilegal, cum stiti cu totii. Deci nu a fost aprobat de premierul Ciolos, nici de guvernul Romaniei, a fost trimis de catre unul din ministri. Deci din acest punct de vedere exista niste vicii de procedura. Pe fond insa trebuie sa vedem cu adevarat ce anume trebuie protejat in zona Rosiei Montane. Eu sunt nascut acolo, stiu care sunt problemele si mai stiu ca oamenii au trait intotdeauna de pe urma mineritului. Nu exista alte posibilitati de ocupatie in zona. Deci cred ca trebuie imbinata o politica de pastrare a patrimoniului fara exagerari si in acelasi timp care sa ne permita sa exploatam resursele pe care le avem”, a spus Melescanu.

Ministrul de Externe a mai afirmat, referitor la protestele privind Rosia Montana, ca fiecare cetatean are dreptul sa-si exprime opinia, dar deciziile trebuie adoptate de Guvern si Parlament.

„Trebuie sa intelegem un lucru: Romania este o tara democratica, oamenii sunt liberi, dreptul de a protesta este un drept pe care il are fiecare cetatean, trebuie sa tinem cont de faptul ca o manifestatie reprezinta o opinie a unor oameni pe o tema, ca e vorba de Rosia Montana, ca e vorba de ursi, de orice altceva. Oamenii trebuie sa aiba dreptul sa-si exprime opinia. Deciziile trebuie sa fie adoptate de catre Guvern, Parlament unde exista o majoritate care isi asuma raspunderea pentru guvernarea tarii”, a afirmat Melescanu, vicepresedinte ALDE, intrebat in legatura cu protestele privind Rosia Montana.

El a mai spus ca exista o problema in faptul ca statul roman este dat in judecata de compania care detine actiuni la Rosia Montana.

„Deocamdata nu stiu cum este situatia cu lista UNESCO. Stiu ca pentru moment avem o mare problema datorita faptului ca statul roman este dat in judecata de catre compania care detine actiuni la Rosia Montana”, a adaugat Melescanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: