Noapte de foc in Istanbul. Zeci de mii de tineri au iesit in strada pentru a protesta, Erdogan nu va accepta sa-i fie umbrita victoria – Video

externe

Zeci de mii de tineri au inceput sa iasa, duminica noapte, pe strazi in cartierele din Istanbul pentru a protesta fata de fraudele de la referendum. In Istanbul, numarul celor care au votat „Nu”, impotriva solicitarilor lui Erdogan, a fost mai mare decat al celor care au pus stampila pe „Da”.

In Istanbul, 49,1% au votat „Da”, iar 50,9% au ales „Nu”. Imediat dupa ce Erdogan si-a anuntat victoria, tinerii au inceput sa iasa in strada pentru a protesta.

Principalul partid de opozitie din Turcia cere renumararea a pana la 60% din voturile la referendumul constitutional de duminica, transmite Reuters. Vicepresedintele Partidului Republican al Poporului, Erdal Askunger, a acuzat Inalta Comisie Electorala de ilegalitati, dupa ce aceasta a anuntat ca va lua in considerare si buletinele de vot nestampilate de oficialii din sectiile de votare.

Presedintele Recep Tayyip Erdogan i-a telefonat duminica seara premierului Bilali Yildirim pentru a-l felicita pentru victoria guvernului la referendumul pentru reforma constitutionala din Turcia, a informat agentia de presa oficiala Anadolu, preluata de DPA.

Ultimele rezultate prezentate de Anadolu dupa numararea a aproximativ 95% din voturi aratau 51,7% „da”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: