Se confirma ruptura dintre premier si seful PSD. Grindeanu ii transmite lui Dragnea ca nu are pe cine remania din Guvern

politica

Guvernul este „extrem de stabil” si are sustinerea PSD, afirma premierul Sorin Grindeanu intr-un interviu acordat miercuri Agerpres, adaugand ca ”unii si-ar dori un cutremur la Palatul Victoria”.

„Eu stiu ca unii si-ar dori un cutremur la Palatul Victoria, dar eu ii asigur ca doar lor le fuge pamantul de sub picioare. Guvernul pe care-l conduc e extrem de stabil, are sustinerea PSD, are sustinerea coalitiei, asa cum stiti, si ne vedem mai departe de lucrurile pe care le avem de facut pentru romani”, a declarat Grindeanu.

Seful Executivului a sustinut ca se vorbeste „mult prea repede de remanieri”, in ciuda faptului ca Guvernul are o larga sustinere in Parlament, iar Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica din UE.

„Romania are cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana. Sa stiti ca de aici plec in evaluarea pe care o fac. (…) Monitorizez constant activitatea ministrilor care fac parte din cabinet. Cred ca totusi vorbim mult prea repede de remanieri si eu n-am vazut pe cineva care sa spuna — pe mine, ca prim-ministru, presedintele PSD, Liviu Dragnea, presedintele ALDE, domnul Calin Popescu Tariceanu — ceva legat de remanieri. A aparut asa, dintr-odata, ca si discutie publica. Conduc un Guvern care are o sustinere larga in Parlament. Avem datele oficiale furnizate de catre INS, sunt lucruri bune. Si, daca imi permiteti, o comparatie cu fotbalul, nu stiu daca cineva face schimbari in minutul 15, cand conduci cu 3-0. Cam asa suntem in momentul asta”, a mai spus Grindeanu.

Dragnea a declarat recent ca in luna iunie se va intruni Comitetul Executiv al PSD pentru a lua in discutie activitatea ministrilor. El nu a exclus remanieri. „Si, ca sa nu mai discutam pe la colturi si sa va dam dumneavoastra subiecte, am vazut ca deja au inceput sa apara liste (…), o sa avem o discutie in partid in luna iunie, care nu este obligatoriu sa se finalizeze cu propuneri pentru remaniere”, a afirmat Dragnea.

Liderul social-democratilor a reprosat, totusi, Guvernului Grindeanu ca nu a actionat intotdeauna „coerent” si ca „nu si-au organizat foarte bine comunicarea”.

„Va asigur ca nu o sa fie un Comitet Executiv plicticos”, a adaugat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: