„Se foloseste de politisti locali in civil”. Un deputat dezvaluie un nou „abuz de putere” al Gabrielei Firea

politica

Deputatul PNL de Bucuresti Ovidiu Raetchi i-a solicitat primarului Capitalei, Gabriela Firea, sa faca publice listele cu persoanele care au asistat la lucrarile Consiliului General in ultimele luni si sa lamureasca acuzatiile care i se aduc potrivit carora politistii locali participa in civil la lucrari pentru a ocupa locurile destinate cetatenilor si societatii civile.

„In ultima vreme, in spatiul public au aparut informatii potrivit carora participarea la sedintele de Consiliu General este practic imposibila pentru bucuresteni, iar primarul general, Gabriela Firea, ocupa locurile disponibile in sala cu apropiati de-ai sai si ai PSD. De aceea, consider ca Primaria Generala trebuie sa lamureasca aceste acuzatii si sa faca publice listele cu persoanele care au asistat la ultimele sedinte de Consiliu General al Municipiului Bucuresti. Mai mult, sper ca Gabriela Firea sa lamureasca daca este adevarat ca politistii locali participa in civil la lucrarile CGMB pentru a ocupa locurile destinate cetatenilor si societatii civile”, a declarat Raetchi, potrivit unui comunicat de presa.

El a adaugat ca, potrivit legii administratiei publice locale, aceste sedinte sunt publice, deci orice cetatean are dreptul sa participe.

„Daca Gabriela Firea nu are nimic de ascuns, atunci sunt convins ca Primaria Generala nu va ezita sa publice listele cu persoanele care au asistat la sedintele Consiliului General pentru a inlatura orice urma de suspiciune ca ar putea facilita prezenta apropiatilor sai la aceste sedinte si ar bloca participarea societatii civile. Acesta este si unul din motivele pentru care am initiat o initiativa legislativa prin care autoritatile publice locale sa fie obligate sa aloce un anumit numar de locuri la sedintele de consiliu local, potrivit unor principii transparente. Astfel de abuzuri de putere profund antidemocratice nu trebuie tolerate, ci amendate si impiedicate”, a mentionat deputatul PNL.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: